JSL: Zvezda gostuje Slobodi, Partizan dočekuje Voždovac, a u Novom Sadu repriza Kupa

Sutra će se odigrati utakmice 28. kola Jelen Super lige.

Utakmicama 28. kola, u subotu, nastavlja se takmičenje u Super ligi Srbije. Fudbaleri Crvene zvezde igraju u gostima protiv Slobode, a Partizan dočekuje Voždovac.

Sloboda je tokom nedelje zapretila da će zbog neregularnosti istupiti iz lige, ali je Skupština kluba sinoć, ipak, odlučila da nastavi takmičenje. Zvezda je u prošlom kolu pobedila Rad sa 2:0, dok su Užičani izgubili od Napretka sa 1:3. Ekipa Slaviše Stojanovića je prva na tabeli sa 65 bodova, a Sloboda je u donjem delu tabele, zauzima 13. mesto sa 27 bodova i ima dva, odnosno tri boda više od ekipa koje se nalaze u zoni ispadanja, Rada i Javora.

Partizan na svom terenu igra protiv Voždovca i potrebna mu je pobeda kako bi ostao u trci sa Zvezdom. Crno-beli u utakmicu ulaze posle ubedljive pobede nad Donjim Sremom od 5:0, dok je Voždovac prošle nedelje osvojio bod protiv Radničkog iz Niša, 0:0. Šestostruki uzastopni šampion je drugi na tabeli sa 62 boda, tri manje od Zvezde, a Voždovac zauzima osmo mesto sa 36 bodova.

Vojvodina na svom terenu igra protiv Jagodine, u reprizi ovogodišnjeg finala Kupa Srbije. Novosađani su u sredu u Beogradu osvojila prvi Kup u klupskoj istoriji pobedom od 2:0 i sigurno je da će želeti da ponove dobar rezultat kako bi ostali u trci za najviši plasma. Sa druge strane, Jagodina mora da pobedi ako želi da ostane na trećem mestu na tabeli i tako obezbedi mesto u evropskom takmičenju. Ekipa Mladena Dodića ima 43 boda, dok je Vojvodina na petom mestu sa dva boda manje.

U duelu ekipa koje se bore za opstanak, Rad na svom terenu igra protiv Donjeg Srema. Oba tima su u prošlom kolu poražena, “građevinari” od Zvezde (0:2), a ekipa Vlada Čapljića od Partizana (0:5). Rad je u zoni ispadanja, na pretposlednjem 15. mestu na tabeli sa 25 bodova, a Donji Srem zauzima 12. mesto sa dva boda više.

I u Kragujevcu igraju ekipe koje se bore za opstanak, Radnički i Javor. Obe ekipe su u prošlom kolu ostvarile pobede, Ivanjičani protiv Vojvodine (2:1), a Radnički u Beogradu protiv Čukaričkog (1:0). Radnički je 14. na tabeli sa 27 bodova i ta pozicija ga vodi u baraž za opstanak u Super ligi, a Javor je poslednji, 16. sa 24

Raspored 28. kola JSL (subota)

Od 17.00: Radnički (KG) – Javor, OFK Beograd – Napredak, Rad – Donji Srem i Novi Pazar – Čukarički, dok pola sata kasnije počinje duel u Užicu između Slobode i Crvene zvezde.

Od 19.00: Radnički (N) – Spartak

Od 20.00: Partizan – Voždovac i Vojvodina – Jagodina