JUBILARNA 300. POBEDA NA MASTERSIMA: Đoković odigrao NAJBOLJI MEČ U GODINI, Del Potro poklekao – sledeći je Nik Kirjos! (VIDEO)

Djokovic
printscreen

Zver se ponovo budi! Srpski teniser Novak Đoković je u šesnaestini finala Indijan Velsa odigrao najbolji meč u 2017. godini i savladao Argentinca Huana Martina del Potra u tri seta – 7:5, 4:6, 6:1.

 

Đoković je u sjajnom dvoboju nadigrao velikog prijatelja Huana Martina del Potra sa 7:5, 4:6, 6:1, posle skoro dva i po sata borbe. Naš teniser je odigrao nekoliko izuzetnih poena, ali je posebno impresivan bio onaj na 2:1 u trećem setu.

Srbin je posle duge razmene udaraca izašao na mrežu, stigao nekoliko naizgled nemogućih lopti koje mu je poslao Argentinac, a onda poentirao volej udarcem za apsolutno oduševljenje na tribinama.

Taj poen dao je krila Đokoviću, stigao je do brejk lopte koju je iskoristio, da bi u nastavku meča pucao od samopouzdanja i dominantno stigao do pobede.

Đoković je zabeležio jubilarnu 300. pobedu na Mastersima, te prestigao Rodžera Federera sa 19 uzastopnih trijumfa u Indijan Velsu. 

U osmini finala ga čeka još jedan dobro poznat rival iz ove godine – Nik Kirjos, koji je pobedio Đokovića u četvrtfinala Akapulka pre dve nedelje sa 7:6(9), 7:5, u njihovom pvom međusobnom susretu.

Meč je na programu u sredu od 23 časa po našem vremenu.