JUBILEJ LEGENDARNOG TRENERA: Greg Popović došao do 500 pobede u gostima!

Greg Popović
Beta/LM Otero

Američki trener srpskog porekla, Greg Popović, postao je prvi trener koji je najbrže sa nekom ekipom u NBA ligi došao do 500 pobeda u gostima, u 835 mečeva na strani. To je do sada pošlo za rukom samo Petu Rajliju i Donu Nelsonu, ali iz većeg broja utakmica.

 

Između ostalog, njegov tim San Antonio je, u noći između utorka i srede, pobedio Dalas sa 97:91, uz 32 poena Lamarkusa Oldridža. 

Popović je 1996. godine preuzeo Sparse i osvojio svih pet šampionskih titula. On je u tri navrata proglašen za najboljeg trenera lige, a tri puta je predvodio ekipu na Ol-star utakmici. On je jedan od samo pet trenera u istoriji NBA lige koji su osvojili pet i više šampionskih titula. Takođe, od svih aktivnih trenera on je trenutno sa najdužim stažom.

U ostalim mečevima, košarkaši Bostona ostvarili su 13. uzastopnu pobedu, pošto su sa 109:102 savladali Bruklin. Markus Moris je postigao 21, a Džejson Tejtum 19 poena za pobednički tim, u koji se posle kraće pauze vratio Kajri Irving, koji je igrao sa maskom na licu. Irving je propustio jednu utakmicu zbog manje povrede lica, kada ga je udario saigrač Aron Bejns.

Toronto je pobedio Hjuston sa 129:113, uz 27 poena Demara Derozana, dok poraženom timu nije pomoglo 38 koliko je postigao Džejms Harden.