Junajted još uvek nije imenovao Van Gala

Fudbalski klub Mančester junajted odložio je za sledeću nedelju imenovanje Holanđanina Luja van Gala za novog trenera, preneli su danas britanski mediji.

Kako je preneo Gardijan, uprava Junajteda je odlučila da sačeka sa objavom pošto želi da „poštuje” pripeme reprezentacije Holandije, čiji je Van Gal selektor. Holandija će u subotu u Amsterdamu igrati prijateljsku utakmicu protiv Ekvadora. Klub je danas trebalo da saopšti ime novog trenera. Van Gal je sa reprezentacijom u Amsterdamu, gde je kritikovao novinare zbog pitanja o novom angažmanu.

– Ovde sam kao selektor reprezentacije Holandije, a ne kao trener Mančester junajteda. Morate da sačekate da se ceo posao završi. Ako želite da znate više, morate da budete u klubu –, rekao je Van Gal. Van Gal je postigao dogovor sa upravom kluba sa Old Traforda, ali postoji nekoliko stavki u ugovoru o kojima se još razgovara. Britanski mediji su prethodnih dana spekulisali da će u Van Galovom stručnom štabu biti privremeni trener Junajteda i bivši fudbaler tog kluba Rajan Gigs. Mančester junajted je krajem aprila otpustio trenera Dejvida Mojsa zbog loših rezultata. Van Gal je tokom karijere predvodio Ajaks, Barselonu, Bajern iz Minhena i AZ i sa svakom ekipom je osvojio šampionsku titulu. Njegov ugovor sa Fudbalskim savezom Holandije ističe po završetku Svetskog prvenstva, koje se od 12. juna do 13. jula održava u Brazilu.