Junajted plesao po taktovima Di Marije: ‘Crveni đavoli’ pobedili Everton

Fudbaleri Mančester junajteda u okvoru sedmog kola Premijer lige savladali su Everton sa 2:1 (1:0).

Po prvi put u sezoni Mančester Junajted je uspeo da veže dve pobede u prvenstvu. Nakon pobede nad Vest Hemom, sada je “pala” ekipa Evertona na “Teatru Snova”, najviše zahvaljujući odličnoj igri Anhela Di Marije.

Nakon jednog odličnog napada Dejvida Blinda, lopta je došla do Huana Mate u šesnaestercu gostiju, on je prosledio do sjajnog Argentinca koji je još jednom pokazao kakvo je pojačanje za Junajted. Preciznim udarcem je savladao Hauarda, Amerikanac ništa nije mogao, a Junajted je sasvim zasluženo došao do vođstva.

Početkom drugog poluvremena došlo je do promene rezultata, i to u korist gostiju. Fenomenalnim centaršutem Lejton Bejns se iskupio za promašeni penal, lopta je pogodila u trepavicu Nejsmita, a odličnom strelcu “Karamela” nije bio problem da savlada Španca na golu Junajteda.

Samo sedam minuta je trebalo Junajtedu da vrati prednost na svoju stranu. Di Marija je uputio loptu ka golu Evertona, ona je došla do Falkaa kome nije bilo teško da savlada Hauarda. Hteo ili ne, Di Marija je upisao sebi još jednu asistenciju.