Juniorska Evroliga: Zvezdin bek MVP završnog turnira

Bek juniora Crvene zvezde Vojislav Stojanović proglašen je za najkorisnijeg igrača završnog turnira Evrolige u Milanu (MVP), gde su mladi košarkaši crveno-belih osvojili titulu savladavši u finalu Real iz Madrida sa 55:42.

Stojanović, koji je uvršten i u idelnu petorku turnira, u proseku je imao 13,5 poena, 6,3 skoka i 4,8 asistencija po meču, uz prosečan indeks korisnosti 16,3.

Talentovani 17. godišnji košarkaš rekao je da su on i saigrači pokazali veliko zajedništvo i fantastičan timski duh, ali da im je bilo veoma teško da igraju znajući za katastrofalnu situaciju u poplavama pogođenoj Srbiji.

– Odigrali smo sjajno u finalu, kontrolisali smo dešavanja na terenu tokom čitavog meča i to protiv izuzetno kvalitetnog protivnika kakav je Real Madrid. Bilo nam je veoma teško da igramo, s obzirom da su mnogi naši prijatelji, i uopšte naš narod, pogođeni velikim poplavama. Ipak, uspeli smo da se izdignemo i želim da istaknem da ovu pobedu i trijumf na Fajnal-ejtu u Milanu posvećujemo narodu u Srbiji – kazao je Stojanović za klupski sajt.

Juniori Crvene zvezde osvojili su prvi trofej u istoriji kluba, a pre toga su u grupnoj fazi pobedili Kahasol, Huventud i selekciju Brazila.