Juniorska softbol reprezentacija Srbije osvojila 11. mesto na Evropskom prvenstvu

Juniorska softbol reprezentacija Srbije protekle nedelje učestvovala je na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

U gradiću Rosmalen, u ukupnom plasmanu od 15 reprezentacija naše softbolašice osvojile su 11. mesto. Ostvaren je skor od četiri pobede i isto toliko poraza.

Imajući u vidu da je Srbija bila najmlađa selekcija na takmičenju i da je do sada na juniorskim EP zabeležila samo jednu pobedu, po rečima čelnika Softbol saveza Srbije, uspeh je i više nego zadovoljavajući.

Pobeđene su Hrvatska, Izrael, Ukrajina i Danska, dok su porazi stigli od Velike Britanije, Belgije, Nemačke i Španije.

Dozvoljeno maksimalno godište juniorki je 1995. Srbija nije imala ni jednu softbolašicu sa 19 godina, već tri rođene 1996., šest rođenih 1997. i čak četiri kadetkinje (jedna 1998. i tri 1999. godine).
– Ponosni smo na devojke i trenere. U borbi za četvrtfinale, imali smo pretešku grupu. Podatak da je Nemačka bila jedan od favorita a da nije prošla među osam iz naše grupe sve govori. Ali u nastavku takmičenja devojke su bile sjajne. Ukrajinu smo dobili 7:0 službenim rezultatom. Prosto su u potpunosti nadigrale Izrael (8:4), Dansku (15:7) i Hrvatsku 14:7. Mečevi su igrani na sedam ininga – izmena. Mi smo Dansku pobedili prekidom u petom, a Hrvatsku prekidom u šestom iningu, zbog velike razlike. Ti podaci su sjajni i imajući u vidu da čak 10 devojaka sa ovog takmičenja može za dve godine da nastupi na juniorskom EP, to nam daje nadu za većim uspehom –– istakao je predsednik Softbol saveza Srbije, Slobodan Đurić, koji se zahvalio i Ministarstvu omladine i sporta na finansiranju programa reprezentacije.
Naša reprezentacija je ovim plasmanom, stekla pravo da za dve godine u žrebu bude u trećem šeširu, za razliku od četvrtog ove godine i izbegne nekoliko jakih reprezentacija. Srbija je nastupila u sledećem sastavu: Marija Savić (1996), Sandra Jovanović (1996.), Jovana Jovanović (1996.), Katarina Karić (1997.), Katarina Grujičić (1997.), Ivana Kuzmanović (1997.), Đurđina Stojković (1997.), Florentina Bedić (1997.), Ivona Čikoš (1997.), Aleksandra Stojković (1998.), Katarina Perić (1999.), Teodora Živanović (1999.) i Kristina Udovičić (1999.). Sa klupe su nas predvodili treneri Saša Havelka i Tamara Đerić, a u timu je bio i sportski director Predrag Stupar i fizioterapeut Slobodanka Kundaica.