Jure titulu od samog starta: Zenti deklasirao Torpedo – 8:1

Fudbaleri Zenita najavili su da će biti ozbiljni kandidati za titulu i da neće dozvoliti da im trofej isklizne iz ruku kao prošle godine.

Zenit je pokazao najviše od ruskih ekipa u prva dva kola, a posle uvodne pobede nad Arsenalom od 4:0, sada je deklasiran je Torpedo iz Moskve sa čak 8:1.

Izabranici Andre Vilas-Boaša tako su se učvrstili na prvom mestu sa šest bodova, koliko ima i aktuelni šampion CSKA, ali uz mnogo slabiju gol razliku.

Goleadu u Sankt Peterburgu otvorio je Smoljnikov u 26. minutu na asistenciju Fajzulina, a nastavio je Rondon samo sedam minuta kasnije.

Hulk je bio siguran sa bele tačke tri minuta kasnije, pa se tim rezultatom otišlo na odmor. Gde su igrači u plavim dresovima stali, tu su i nastavili u drugom delu igre. Rondon je pogodio u prvom napadu, a kasnije su mreže tresli Hulk i Šatov. U finišu meča Keržakov je postigao dva gola od kojih je jedan bio sa penala, a konačan rezultat u 89. minutu postavio je Ajdov.

Štoper Torpeda pogodio je treći jedanaesterac koji je sudija Nizovtsev dosudio na meču. Moskovljani su doživeli i drugi uzastopni poraz i sada su na dnu tabele bez bodova i gol razlikom 2:12.

Zenit je potpuno dominirao na svom terenu u posedu lopte (67:33%), a šutnuo je čak 25 puta ka protivničkom golu, od kojih je 14 išlo u okvir.

U prvom meču dana CSKA je slavio na gostovanju Mordoviji minimalnim rezultatom (1:0). Strelac jedinog gola na meču bio je Dumbija u 79. minutu, kada je iskoristio najstrožu kaznu.

Za Armejce je do 87. minuta igrao reprezentativac Srbije Zoran Tošić.