Juventus osvojio Skudeto i postavio novi rekord!

„Stara dama” je sezonu završila sa rekordna 102 boda. U istoriji evropskog fudbala, samo su Real Madrid i Barselona po jednom uspeli da završe sezone sa trocifrenim brojem bodova!

Fudbaleri Juventusa u poslednjem kolu utvrdili su osvojeni Skudeto tako što su sa 3:0 savladali Kaljari uz prelep pogodak legendarnog Andree Pirla.

Juventus je sa potpunom dominacijom u Seriji A zasluženo postao prvak Italije, treću godinu zaredom.

To nije sve! „Stara dama” je sezonu završila sa rekordna 102 boda. U istoriji evropskog fudbala, samo su Real Madrid i Barselona po jednom uspeli da završe sezone sa trocifrenim brojem bodova. Španski giganti su prethodne dve šampiosnke sezone imali po 100 bodova. U Italiji je do danas rekord držao Inter iz sezone 2006/07 kada su Neroazuri sakupili 97 bodova.

Šampion je na najbolji način stavio tačku na još jednu uspešnu sezonu. Savladan je Kaljari, koji nije imao nikakve šanse da napravi eventualno iznenađenje. Već posle 45 minuta igre gubio je sa 3:0, što se ispostavilo na kraju da je i konačan ishod.

Slavlje navijača na Juventus areni prvi je upriličio Andrea Pirlo koji je sa nekih 26 metara efektnim slobodnim udarcem pogodio unutrašnji deo prečke u desnom uglu i naterao golmana Silvestrija da leđima utvrdi sjajnu raketu italijanskog maestra.

Više-manje, sve do kraja utakmice igralo se na polovinu gostujuće ekipe, a mrežu Kaljarija zatresli su Fernando Ljorente u 15. i Klaudio Markizio u 40. minutu i tako potvrdili veliku sezonu i titulu u italijanskom nacionalnom prvenstvu.