Južna Afrika tuguje: Kapiten i golman nacionalnog tima ubijen, dok je pokušavao da zaštiti devojku

Kapetan južnoafričke fudbalske reprezentacije, Senza Mejiva (27), ubijen je u južnom delu Johanesburga, dok je pokušavao da zaštiti svoju djevojku za vreme napada dvojice nepoznatih pljačkaša na njenu kuću.

Senzo je bio u kući svoje devojke kada su u subotu oko 20 časova dve za sada nepoznate osobe ušle u taj stambeni objekat, dok ih je treća čekala. U onome za šta lokalni mediji kažu da se najverovatnije radilo o pokušaju pljačke, došlo je do sukoba tokom kog je Mejiva upucan.

Napadači su, zajedno sa saučesnikom, pobegli peške sa mesta tragedije.

Policija Južne Afrike je po prvi put prekršila svoje protokole o obelodanjivanju važnih informacija na društvenim mrežama, te je na Tviteru obavestila javnost o pogibiji Mejive. Istovremeno, javila je i da „u kući (u kojoj je bilo sedam osoba) nije bilo više povređenih”, što znači i da je Mejivina devojka, Keli Kumalo, popularna južnoafrička pevačica, prošla nepovređeno.

Upravo je ona, nekoliko sati pred tragediju objavila fotografiju iz kola u kojima sedi do kapitena reprezentacije, i to nakon što je on sa svojim klubom, Orlando Pajratsima, učestvovao u pobedi nad Ajaks Kejp Taunom od 4:1.

Senzo Majiva je prošle godine pomogao Orlano Pajratsima da dođu do finala afričke Lige šampiona, gde ih je savladao egipatski Al Ahli sa 3:1. U septembru 2014, na svom šestom nastupu za reprezentaciju, postao je kapiten i to u odsustvu Itumelenga Kunea. U ovom ciklusu kvalifikacija za Afrički kup nacija Mejiva je branio u sve četiri utakmice Južne Afrike, primivši pritom samo jedan gol.

Policija je objavila da nudi 150.000 randa, što je oko 14.000 dolara, za bilo kakvu inforomaciju o ubicama.