Kad NBA igrač nema za taksi: Trčao gradom da ne bi zakasnio na meč (FOTO)

Saigrač našeg Miroslava Raduljice u Milvoki Baksima, Janis Adetokubo, umalo nije zakasnio na utakmicu jer nije imao kod sebe pare za taksi pa je rešio - da trči do udaljene hale.

Ovaj NBA početnik je, pre utakmice na kojoj je trebalo da nastupi, taksijem otišao do „Vestern juniona” kako bi poslao novac kući u Grčku. Ipak, 19-godišnji košarkaš se malo zabrojao, pa je poslao sve pare koje je imao kod sebe. Tako Adetokubo, koji je kao 15. pik potpisao na početku ove sezone ugovor sa Milvokijem „težak” 1,8 miliona dolara, nije imao novca da plati taksi do hale.

Kada je shvatio šta je učinio – počeo je da trči. Srećom po nisko krilo Baksa, prepoznao ga je jedan par u kolima, pa su ga oni odvezli na utakmicu, a legenda o njemu time je samo dobila novo poglavlje.

Adetokubo je profesionalnu karijeru počeo 2012. godine u dresu grčkog drugoligaša Filanitikosa. Tamo je ubacivao prosečno 9,5 poena po meču i beležio pet skokova, pa je skrenuo pažnju javnosti na sebe i našao se na Ol-staru Grčke lige. Već 2013. godine se našao na NBA draftu, gde su ga uzeli Baksi u prvoj rundi. On je brzo postao ljubimac navijača, delom i zbog ogromnih šaka koje ima. Prozvali su ga „Grčki čudak” upravo zbog toga.

Simpatije navijača ovaj Grk nigerijskog porekla je pobrao i tokom fudbalske utakmice Milvokija, kada je kao javna ličnost između dva poluvremena izašao na teren i osvojio skuter za jednog navijača tako što je sa pola terena pogodio jedan jako mali “gol”.

Adetokubo je do sada odigrao 54 utakmice u NBA ligi, od čega 21 kao starter. Prosečno postiže 7,2 poena i beleži 4,6 skokova po utakmici. I, eto… ponekad trči sa jednog na drugi kraj grada, kako ne bi zakasnio na meč.