KADA JOKIĆ IGRA ZA DENVER NEMA PROBLEMA: Maestralna partija Srbina u NBA, još jedan dabl-dabl učinak (VIDEO)

Jokić
Beta

Denver je upisao i prvi trijumf u gostima ove sezone pobedivši Atlantu sa 105:100 u noći između petka i subote, a najzaslužniji za slavlje Nagetsa bio je naš Nikola Jokić, koji je ponovo zabeležio dabl-dabl učinak.

 

Kada Jokić igra dobro, što je slučaj od starta ovogodišnjeg izdanja NBA lige, i kada ima adekvatnu podršku saigrača, za Denver nema problema. To je pokazao i duel u Atlanti, koji su Nagetsi dobili i tako došli do drugog ovosezonskog trijumfa, a prvog na strani. Ujedno, bilo je to prvo slavlje “grumenja” u Džordžiji još od 2011. godine.

Kada ide Jokiću, ide u Denveru. Sjajna partija i Milsapa – bio je samo jedan od komentara na Tviteru.

Rezultati:

Šarlot – Hjuston 93:109

Orlando – San Antonio 114:97

Atlanta – Denver 100:105

Njujork – Bruklin 107:86

Minesota – Oklahoma 119:116

Golden Stejt – Vašington 120:117

Los Anđeles Lejkers – Toronto 92:101

Do njega su stigli predvođeni maestralnom partijom našeg centra, koji je zabeležio drugi dabl-dabl učinak u sezoni, posle onog u duelu protiv Šarlota. Meč je završio sa 18 poena i 15 skokova, a na konto je dodao još pet asistencija i jednu ukradenu loptu.

Iz igre je šutirao dobrih 8/16 (50 odsto), a pogađao je u najvažnijim momentima, u završnici, kada je trebalo prelomiti meč. Možda i presudni trenutak je bio njegov poen na minut pre kraja posle čega je Denver otišao na plus pet (103:98), a Atlanta nije mogla da se vrati.

Na terenu je proveo 32 minuta, a nije napravio nijedan faul! Sa tom stavkom je prošle sezone i te kako znao da kuburi, pa je u nekim mečevima imao manju minutažu zbog ličnih grešaka.

Jokić je igrao više od 31 minuta i uspeo je da skupi 15 skokova bez ijednog napravljenog faula – pisalo je na društvenim mrežama.

Zbog njegove sjajne partije oduševljeni su bili i u Denveru.

Mi imamo Jokića u svom timu – naveli su Nagetsi na zvaničnom Tviteru profilu posle jedne od bravura srpskog centra.

I zaista, nisu u timu iz Kolorada imali razloga za brigu, jer kad god bi se Atlanta približila, Jokić bi “izmislio” poene i čuvao je prednost. Bilo je tu i prelepih poteza centra iz Sombora, koji je demonstrirao i odbojkaške sposobnosti, jer je znao da i na taj način trese mrežicu Hoksa.

Imao je Jokić adekvatnu podršku saigrača, koja je u prošlim mečevima izostala, pa je, između ostalog, zbog toga izostajao uspeh. Tako su po 18 poena imali Geri Heris i Vil Barton, dok su Pol Milsap i Emanuel Mudiej meč završili sa po 16.

Inače, utakmica u Džordžiji bila je prilično emotivna za Milsapa, koji je nastupio protiv kluba u kom je proveo četiri godine. Ipak, to nije uticalo na njega, pa je odigrao odličan meč.

U ekipi Atlante istakli su se Denis Šruder sa 20 poena i Torin Prins sa 19. Bio je ovo četvrtio poraz Hoksa ove sezone, dok Denver ima neuspeh manje.