Kakav derbi u Hrvatskoj: Dinamo srušio Hajduk na Poljudu iako je gubio 2:0 do 70. minuta

U najvećem derbiju hrvatskog fudbala Dinamo je na stadionu Poljud pred 16.000 gledaoca pobedio Hajduk sa 3:2 postigavši dva gola u sudijskoj nadoknadi utakmice.

Hajduk je do 70. minuta vodio 2:0 golovima Sušića (8′) i Milića (40′), ali ‘modri’ su uspeli da prokrenu. Čop je u 71. minutu smanjio, a potom u 90. i izjednačio. Pobednički pogodak za goste dao je Enrikez u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Kod sva tri gola Dinama asistirao je Sudani.

Hajduk je odlično otvorio utakmicu i već u osmom minutu je poveo sjajnim pogotkom Tina-Svena Sušića. Avdija Vršajević je izveo aut za Dejana Mezgu koji je gurnuo loptu do Sušića koji je sa desne strane kaznenog prostora iskosa pogodio suprotne rašlje Eduardovog gola.

Hajduk je postigao pogodak i u uvodnim minutima drugog dela. Dejan Mezga je izveo slobodan udarac sa leve strane, a u gužvi pred golom lopta je došla do Antonija Milića koji ju je primio na grudi i sa desetak metara pogodio.

Hrvatski prvak je smanjio rezultat u 71. minutu nakon odlične akcije Sudanija koju je golom krunisao Duje Čop. Isti dvojac doneo je gostima izjednačenje u 90. minutu. Sudani je ubacio, a Čop postigao svoj već sedmi gol u susretima protiv svog bivšeg kluba. Do velikog preokreta Dinamo je došao u četvrtom minutu sudijske nadoknade kada je Sudani sjajnim ubacivanjem uposlio Enrikeza koji je sa pet metara glavom savladao Kalinića.

Na tabeli vodi Dinamo sa 19 bodova, Rijeka ima 15 bodova i utakmicu manje, a Hajduk je treći sa 10 bodova.