KAKAV LET MAJKO MILA: Ovim skokom je Ivana Španović OSVOJILA SREBRO u Portlandu (VIDEO)

Ivana Španović
Beta

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je jutros srebrnu medalju u skoku u dalj novim državnim rekordom na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu.

 

Španović je osvojila srebro državnim rekordom od sedam metara i sedam centimetara, u petoj seriji, što je njen najbolji rezultat u sezoni.

Ona je posle prve serije skočila sedam metara, u drugoj je izmeren rezultat od 6,88 metara, dok je u trećoj i četvrtoj seriji prestupila. U poslednjoj šestoj seriji srpska atletičaka skočila je 6,76 metara.

Zlatnu medalju osvojila je Amerikanka Britni Ris rezultatom 7,22 metara i to u poslednjoj seriji, a bronzu je osvojila Britanka Loren Ugen sa 6,93 u petoj seriji.

Prethodni državni rekord u dvorani takodje je držala Španović, a iznosio je 6,98 metara sa Evropskog prvenstva u Pragu 2014. godine.

Španović je posle takmičenja izjavila da su joj još jedna osvojena medalja, kontinuitet i stalan napredak važni, kao i osvojeni rezultat, preneo je Atletski savez Srbije.

Zaista sam uživala na takmičenju. Nisam imala veliki pritisak, a borba nije prestajala od samog početka. Atmosfera je bila sjajna, zbog novog formata takmičenje je zaista trajalo dugo, ali ništa mi nije smetalo da u svakom skoku dam sve od sebe – rekla je Španović.

 

Španović je dodala da joj je drago što je Ris sjajno skakala, jer je zahvaljujući tome ona uspela da pruži maksimum.

Zaista je poštujem i radujem se našem novom susretu i takmičenjima na otvorenom – dodala je srpska atletičarka.

Trener Goran Obradović rekao je da je Ivana Španović ostvarila fantastičan rezultat, ali da žali što nije osvojila zlato.

Nakon tri bronzane medalje koje su došle sa svetskih prvenstava, ovog puta smo očekivali sjajniju medalju i to smo do poslednje serije i imali, tome smo se i nadali, ali eto nažalost osvojena je srebrna. Ostvaren je fantastičan rezultat, Ivana je odlično skakala, ali za mene ostaje veliki žal što ovoga puta nije osvojeno zlato. To je bol i lepota sporta – rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima publika je mogla da vidi da se Ivana borila do poslednje serije, do poslednjeg atoma snage i da je ona još jednom pokazala da tamo gde je najvažnije ruši sve svoje rekorde i nove granice snova.

Do sada smo sa svetskih prvenstava imali samo bronze, uključujući tri Ivanine, Topićevu i Perićevu, ovo je do sada najsjajnija, ali ne zaustavljamo se, očekuju nas Olimpijske igre i borba do poslednjeg daha – dodao je Obradović.