KAKAV MEČ! Đoković POSLE DRAME savladao Federera i plasirao se u FINALE Mastersa u Parizu

Novak Đoković pobedio je 25. put Rodžera Federera i plasirao se u finale Mastersa u Parizu!

BETA

Đoković je četvrti put u nizu savladao Švajcarca sa 7:6 (8:6), 5:7, 7:6 (7:3) potvrdivši da je trenutno neprikosnoven u ovom sportu.

Srbin će se za petu titulu u sezoni kojom bi krunisao povratak na prvo mesto ATP liste igrati protiv Rusa Karena Hačanova, koji je danas bio bolji od Austrijanca Dominika Tima sa 6:4, 6:1.

Đoković je pobedio posle tri sata i dva minuta i ostvario 25. trijumf u 47 duela sa osvajačem 20 grend slem titula. To je bila 23. uzastopna pobeda u sezoni srpskog tenisera i plasman u četvrto uzastopno finale.

U prvom setu nije bilo brejka, pa je set odlučen posle taj-brejka. Federer je poveo sa 4:2, a Đoković je posle toga osvojio tri vezana poena i preokrenuo na 5:4. Švajcarac je uzvratio i stigao do set lopte (6:5), ali nije uspeo da je iskoristi. Srpski teniser je posle toga osvojio tri uzastopna poena i osvojio prvi set sa 8:6 u taj-brejku.

Teniseri su i u drugom setu osvajali gemove na svoje servise, sve do 12. kada je Federer napravio brejk i izjednačio na 1:1 u meču. U trećem setu su teniseri čuvali svoje servise, pa je meč odlučen posle taj-brejka, koji je Đoković dobio sa 7:3

Đoković će sutra od 15 časova u finalu igrati protiv 18. igrača sveta Karena Hačanova, a to će biti njihov drugi duel, pošto je Novak ove godine u osmini finala Vimbldona pobedio sa 6:4, 6:2, 6:2.

Srpski teniser će pokušati da osvoji 33. titulu na turnirima iz masters serije.