KAKO SE DOBIJA DERBI? Dejan Stanković odgovorio na TEŠKO PITANJE pred meč sa Partizanom (VIDEO)

U nedelju nas očekuje novi večiti derbi, a tim povodom govorio je i šef stručnog štaba Crvene zvezde, Dejan Stanković.

Foto: screenshot/youtube.com/Crvena zvezda

On je na samom početku istakao da može računati na gotovo sve igrače.

– Svi su spremni , hvala Bogu. Sem Velje i malog Stanića, koji su već duže vreme povređeni. Kao što znate, prošla je Veljina operacija, čekamo da se vrati i da počne da trenira sa nama – rekao je Stanković.

Karte su gotovo rasprodate, pa je trener crveno-belih upitan kakvu atmosferu očekuje.

– Onakvu kakvu istorijski Crvena zvezda ima. Navijač Zvezde zna da prepozna momenat i da uradi opštu mobilizaciju crveno-belih ljudi, koji će zajedno sa nama učestvovoati u ovom meču. Što se toga tiče, mirno spavam.

Upitan je Stanković i o intervjuu bivšeg trenera Zvezde Miodraga Božovića, koji je izneo niz kritika na račun Partizana.

– Svako se bori kako može. Nisam pročitao taj intervju pa ne mogu da komentarišem – kratko je rekao Stanković.

Partizan je u seriji pobeda i u prednosti, kada se radi o bodovima na tabeli Super lige Srbije.

– Nisam očekivao da će biti +5 i mislim da to nije realna bodovna razlika. Partizan igra čvrsto, ne odustaje od svog načina igre, tako da ćemo gledati da odgovorimo na isti način. Kompaktni su, na isti način 90 minuta muče protivninka i iz bloka i brzih tranzicija uspevaju da daju gol. Biće tvrda, teška i zahtevna utakmica, ali znamo kako igraju, ne treba trošiti reči- rekao je Stanković.

Partizan je pre samo nekoliko dana igrao evropsku utakmicu protiv Sparte, ali Stanković ističe da to nije prevelikaprednost njegovog tima. Konstatacija je da su crno-beli odigrali „ozbiljnu evropsku utakmicu“, sa čime se mladi stručnjak nje u potpunosti složio.

– Ne ozbiljnu, ali koji kilometar su pretrčali više od nas – to svakako. Evropa je zahtevna i ona je ozbiljan cilj, igrali smo i mi to. I nama se desilo posle Brage da smo bili emotivno i fizički iscrpljeni, ali utakmica kao što je derbi te oporavlja brzo, ne razmišljaš o tome.

Upitan je Stanković da li ima dilemu za napad?

– Ne – kratko i jasno odgovorio je trener Crvene zvezde.

On je govorio i o „lepoti igre“.

– Detalji rešavaju utakmicu. Niko ne želi da izgubi derbi, zato je ta utakmica teška za igranje i ponekad ružna za gledanje. Mi idemo na pobedu, voleo bih daigram ružno i da pobedim, ako već moram da pobedim – rekao je Stanković i dodao:

– Mislim da taktika nije presudna, odnosno derbi ima posebnu taktiku, derbi je da dobiješ duel, da ne odustaneš nijednog momenta. Da, postoji nekoliko taktičkih stvari, ali već deo igra ekipa koja će napraviti razliku – zaključio je Stanković.