Kako su JEDAN SRBIN i jedna PROSTITUTKA ‘pokrenuli’ put do OSTVARENJA LESTEROVIH SNOVA!

lester
beta

Samo dvanaest osoba se u Engleskoj kladilo i pogodilo ko će biti novi prvak Premijer lige. Svi ostali, širom planete, i dalje su u šoku - Lester je minule noći zaista proslavio najneverovatniji ishod čuvenog fudbalskog prvenstva.

U 132 godine dugoj istoriji Lester sitija nikada se nije desilo da taj klub bude prvak. Do ovog proleća. Zapravo, najveći dosadašnji uspeh “lisica” bilo je drugo mesto davne 1929. Od tada su čak 22 puta ispadale i vraćale se u elitno takmičenje. Što kažu naše kolege iz “Independenta”, u pitanju je klub “previše mali da ostane gore, a previše veliki da bi ostao dole”.

 
Pre samo 14 godina Lester siti je bio u stečaju, zbog duga od oko 35 miliona evra. Spasla ga je ekipa entuzijasta, okupljena oko bivšeg napadača “lisica” Gerija Linekera, potonje zvezde engelskog fudbala. U međuvremenu je novi krah sprečio i naš čovek, Milan Mandarić, preuzevši klub koji je patio i finansijski i bodovno, a prodao ga je 2010. Tajlanđanima. Pre samo dve godine, Lester se nadmetao u trećoj ligi, a sada… Sada je vladar Premijer lige, prenosi “Blic”.

Mnogo toga je moralo da se desi da bi epilog bio ovoliko nestvaran. Recimo, pitanje je šta bi bilo od “lisica” da se prošlog leta sin trenera Najdžela Pirsona, koji je u poslednjih devet kola ostvario sedam pobeda i sa dna tabele nekako obezbedio opstanak, nije “proslavio”seksi-video snimkom na pripremama. Sa dvojicom saigrača je svašta govorio jednoj prostitutki, pa ih je klub sankcionisao, a oca otpustio navodeći “drugačije vizije”.

Privremeno je sa ekipom radio Kreg Šekspir, a onda je tajlandski milijarder Vičai Šrivadanapraba, napravio šekspirovski potez. Doveo je za trenera “večitog gubitnika”, Klaudija Ranijerija, koji ima više drugih mesta i poraza u finalima nego trofeja.

A on je, sa ekipom u kojoj je bilo igrača koje do pre neku godinu nisu hteli ni trećeligaši, i to zbog debljine (Ves Morgan), koji su ostajali bez vozačkih dozvola zbog brze vožnje (Deni Simpson), koji su tavorili u drugoj ligi Francuske (Ngolo Kante) ili radili u fabrici (Džejmi Vardi), napravio čudo.

– Kvota na ove momke je bila 5.000. Smejali su im se. Svašta govorili o njima. A oni su ih sve demantovali – kaže jedna baka koja je sa unukom došla da pozdravi nove junake svetskog fudbala. A oni su to upravo postali jer su verovali da je čudo moguće, ne obraćajući mnogo pažnje na to šta o njima govore drugi. Dobar recept za sve nas.

Mudra ulaganja

Prema istraživanju britanskog “Sporting intelidžensa”, Lester siti je u 132 godine postojanja utrošio manje novca na pojačanja nego što je Mančester junajted (250 miliona funti) u poslednje dve.

Ranijeri omiljeni lik u gradu

Klaudio Ranijeri ne menja svoje navike ni posle senzacionalne titule. I dalje jede u običnim restoranima u Lesteru, sedne i popije piće sa navijačima, a beskonačno dugo pristaje na fotografisanje sa svima koji to požele.