Kalinić: Bilo je teško igrati zbog nagomilanog stresa, čestitam i igračima Partizana

Jedan od junaka pobede Crvene zvezde nad Partizanom u polufinalnoj seriji ABA lige bio je Nikola Kalinić.

 

Nikola Kalinić je blistao i na poslednjoj utakmici u seriji, kojom je Zvezda dobila večitog rivala sa 81:73, na kojoj je postigao 11 poena. Krilo crveno-belih posle utakmice pred novinare je izašao sa velikim osmehom na licu.

– Serija je završena, pobedili smo. Konačno smo prekinuli taj niz nepobedivosti Partizana u polufinalnim i finalnim serijama kada su igrali sa Crvenom zvezdom i to nam mnogo znači. Imali smo pregršt motiva, dali smo sve od sebe i to je na kraju i donelo rezultat – rekao je Kalinić, koji je potom nastavio:

– Odigrali smo zaista zrelo, cilj nam je bio da pokušamo da odigramo bolju odbranu nego na prethodnom meču, donekle smo u tome i uspeli pre svega zbog naše koncentracije i prekidanja njihove igre iz tranzicije – istakao je Kalinić koji u duhu pravog sportsmena nije zaboravio da pomene i protivničke košarkaše:

– Čestitam i igračima Partizana, ovo je bila fantastična serija u kojoj je bilo uživanje igrati. Ovaj put smo mi pobednici. Utakmice su proizvele pre svega jako puno stresa, pre svega psihičkog, ali i fizičkog. Igrati po dve utakmice u dva dana je skoro pa nehumano što se tiče fizičke strane. Što se tiče psihičke, svi smo mladi momci, treba izdržati sve, incidenti koji su se dešavali su verovatno proizvod važnosti utakmica.

 

Nije se Kalinić zadovoljio postignutim, već je najavio nove uspehe crveno-belih.

– Mislim da se nećemo zaustaviti na ovome, siguran sam da će stručni štab da odradi sjajan posao, da nas u potpunosti pripreme za finalnu seriju. Čekamo protivnika, hoćemo da pobedimo, hoćemo da osvojimo titulu, zato smo i igrali cele godine. To nam je cilj – samouvereno je rekao jedan od ljubimaca navijača.

Kalinić je zatim od strane novinara upitan koga on i njegovi saigrači priželjkuju u finalu.

– Svejedno nam je. Kao što sam rekao i pre početka polufinalne serije, mi smo bili prvi na tabeli nakon prvog dela takmičenja. Mi smo favoriti, imamo prednost domaćeg terena, svejedno nam je protiv koga igramo jer u svakom slučaju idemo samo na pobedu – zaključio je Nikola Kalinić.