Kalinić: Govorili su da smo lošiji, ali ipak smo osvojili titulu

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić rekao je da je ponosan što je deo generacije koja je posle 17 godina osvojila titulu nacionalnog šampiona.

 

– Osećam se blaženo, jako je lep osećaj osvojiti triplu krunu. Mnogo mi je drago što sam deo generacije koja je posle 17 godina osvojila titulu – rekao je Kalinić novinarima.

Zvezda je pobedila Partizan sa 3-0 u finalnoj seriji plej-ofa Košarkaške lige Srbije, čime je prekinula 13-godišnju dominaciju crno-belih u domaćem prvenstvu.

Kalinić je kazao da je Partizan odličan protivnik.

– Kada imaš igrače koji su igrali u Klivlendu, Makabiju, Panatinaikosu… To ne može da bude loš tim. Najvažnije je da smo osvojili titulu, iako smo po nekim prognozama bili lošiji tim – kazao je on.

Reprezentativni košarkaš je dodao da je “glupost” konstatacija da sezona ne bi bila potpuna da Zvezda nije osvojila domaće prvenstvo, nakon igranja Top 16 faze Evrolige i osvajanja kupa i regionalnog takmičenja.

– Ne znam šta jedna ekipa treba da uradi… Da bude u društvu sa Realom, Barselonom, Makabijem, Žalgirisom… Da posle toga osvoji Jadransku ligu, pobedi Partizan u polufinalu, Cedevitu u finalu, sruši sve rekorde… Ne mogu da kažem da ljudi nisu realni, shvatam sve želje, dugi niz godina nije osvojena titula, ali mislim da bi i bez toga sezona bila uspešna – rekao je Kalinić.

Kalinić je izrazio želju da ostane u Zvezdi i naredne sezone.

– Imam ugovor, pričaćemo na leto. Želja mi je da ostanem, da nastavim ovu priču koju smo započeli, ali zavisi od cele situacije. Kao što znamo, u Srbiji mogu stvari od danas do sutra da se dese – rekao je Kalinić.

 

Kapiten košarkaša Zvezde Luka Mitrović najavio je da će ostati u beogradskom klubu.

– Imam još šta da kažem u Zvezdi, vidimo se sledeće sezone – istakao je Mitrović, koji je predvodio crveno-bele do tri trofeja ove godine.

Zvezda je osvojila prvu titulu još od 1998. godine, a Mitrović je rekao da su on i njegovi saigrači svesni tog uspeha.

– Svesni smo šta smo uradili, spremali smo se za ovo i mislim da smo potpuno zasuženo osvojili ovo. Najbolja smo ekipa u regionu i izuzetno mi je drago zbog toga – rekao je Mitrović.

Njemu je u četvrtak završena sezona bila najuspešnija u dosadašnjoj karijeri.

– Fenomenalno smo funkcionisali kao tim ove sezone i to je najveći razlog zašto su postizani rezultati. Ovo mi je prva sezona u kojoj sam imao ozbiljniju ulogu, osvojili smo tri trofeja, bili među u 16 u Evropi – rekao je Mitrović.

Mitrović, 22-godišnji krilni centar, kazao je da se ne opterećuje predstojećim NBA draftom.

– Ne opterećujem se draftom, ako dođe – dođe, ako ne – nema potrebe da se žali zbog toga. To bi svakako bio jedan plus – kazao je Mitrović.