Kalinić: Srećni smo što smo posle toliko godina pokorili ‘Moraču’, prava borba počinje u plej-ofu

Košarkaš Crvene zvezde Telekom Nikola Kalinić rekao je da prave borbe u ABA ligi ipak počinju tek u plej-ofu.

U utakmici sa bezbroj preokreta i uz neverovatne minijature igrača, koji su pokazali zašto Zvezda i Budućnost zauzimaju prva dva mesta na tabeli ABA lige, crveno-beli su slavili rezultatom 76:75 – i to na više nego uzbudljiv način košem Nikole Kalinića, samo pet sekundi pre kraja. Markus Vilijams je promašio slobodno bacanje za izjednačenje, ali je Kalinić posle sjajnog ofanzivnog skoka iz veoma teške situacije o tablu pogodio koš za veliko slavlje.

– To je bila sjajna pobeda za nas, nastavili smo trijumfalni niz. Uspeli smo da pobedimo ekipu Budućnosti na njenom terenu koja je odigrala fenomenalan meč. Budućnost je zasita izvanredna ekipa, predvođena odličnim trenereom. Bilo je evidentno da su dobro spremili meč i da su imali par dana da se pripreme. Međutim, uspeli smo da odolimo tim njihovim napadima i na kraju smo prelomili meč u našu korist, a nekad je najbolje i najslađe pobediti u poslednjoj sekundi – rekao je Kalinić i potom dodao:

– Bio je izvanredan ambijent za igru, a treba reći da Zvezda u Morači nije slavila poslednjih 10 godina i iz tog razloga nam je jako drago i veoma smo srećni zbog ovog trijumfa. Nastavljamo da radimo i trenerimo dalje, pokušaćemo što duže da ostanemo bez poraza u ABA ligi, ali svima treba da bude jasno da prava borba počinje u plej-ofu – zaključio je Kalinić.