Kanatlarovski: Spremni smo za Rad, uz pomoć naših navijača prvenstvo otvaramo pobedom

Trener Novog Pazara Dragi Kanatlarovski rekao je danas da njegovi fudbaleri spremno dočekuju utakmicu s Radom na startu takmičenja u Super ligi Srbije.

– Uz pomoć velikog broja navijača, nadam se da ćemo otvoriti prvenstvo dobrom igrom i bodovima. Najavljeno je da Rad stiže nekompletan, što treba dodatno da nas motiviše. Favoriti smo, ali samo maksimalnim angažovanjem možemo do željenog rezultata – rekao je Kanatlarovski novinarima.

Njegova ekipa nastupiće bez povređenog Miloša Živkovića, dok će Vladimir Otašević i Lazar Pajović pauzirati zbog isključenja u poslednjem kolu prošlog prvenstva.

– Nekad tako ispadne i dobro, pošto ostali željno čekaju šansu. Miloš Mijić nam se tek priključio i biće na klupi. Imamo dobar fond igrača i spremni smo da pokažemo šta smo radili tokom leta – najavio je trener Pazaraca.

Kanatlarovski je ocenio da Rad ima iskusniju ekipu nego ranijih sezona, sa fudbalerima koji su u najboljim igračkim godinama.

– Uvek su dobro radili i proizvodili asove. Kao i mnogi klubovi, imaju finansijskih problema i prerano prodaju mlade igrače. To je dovelo do situacije da imaju dosta iskusniji tim nego ranijih sezona – kazao je Kanatlarovski.

– Dobro je kad poznaješ vrline i mane protivnika, ali bolje je kad znaš sebe. Ishod najviše zavisi od naše igre, ali to treba dokazati na terenu – dodao je on.

Iako je Rad najavio organizovani dolazak 250 svojih navijača, pristalice beogradskog superligaša neće prisustvovati utakmici koja će se igrati u sutra od 17.30 na Gradskom stadionu.

– Posle sastanka sa organima tužilaštva, pravosuđa i policije, kome su prisustvovali komesari za bezbednost oba kluba, doneli smo odluku da će utakmica biti odigrana bez prisustva gostujućih navijača – rekao je generalni sekterar Pazaraca Redžep Korać.

On je dodao da u Novom Pazaru trenutno borave gosti iz 28 gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, što utiče na bezbednosnu situaciju.

– Ovde su u toku MOSI, kao i muzički festival ‘Stari Grad’. Zaključak je da zbog prisustva više hiljada ljudi iz raznih gradova ne možemo da garantujemo bezbednost pristalicama Rada – zaključio je Korać.

Ulaznice će se prodavati od subote u 10.00. Svaki Novopazarac će, uz obaveznu ličnu kartu, moći da kupi najviše četiri ulaznice, a žitelji drugih gradova po jednu.