KAO U NAJBOLJIM DANIMA: Jelena DOMINANTNO do 3. kola, Viktor prošao POSLE TRILERA! (VIDEO)

Jelena Janković
print screen/twitter.com/RONIN

Tri naša igrača su nastupila u današnjem programu na Australijan openu, a prolazak u naredno kolo izborili su Jelena Janković i Viktor Troicki. Dušan lajović je morao da se oprosti od takmičenja.

 

Viktor Troicki je odigrao još jedan meč u 5 setova i to protiv Italijana Paola Lorencija,po setovima 6:3, 1:6, 7:6, 3:6, 6:3. Našem teniseru je ponovo trebalo skoro 4 časa da bi prošao u narednu rundu.

Meč je obeležio veliki broj brejkova a odlučujući se dogodio u poslednjem setu pri rezultatu 2:1 za Viktora. Susret će ostati upamćen i po raspravi sa sudijom Marijom Čičak. Posle odluke da ponovi poen koji je trebalo da pripadne Troickom, naš teniser je ušao sa njom u verbalni duel ali ni ova nepravda nije uticala na krajnji ishod susreta.

Jelena Janković je vrlo sigurnom igrom eliminisala Nemicu Juliju Gerges, po setovima 6:3, 6:4. Naredni Jelenin rival biće ruskinja Svetlana Kuznjecova.

Takmičenje u Australiji je okončano za Dušana Lajovića, koji nije uspeo da ozbiljnije ugrozi Žoa Vilfrida Congu. Meč je trajao 1 sat i 45 minuta, a ovo je treće učešće našeg tenisera na AO i sva su okončana u drugom kolu.

U konkurenciji ženskih parova, danas je nastupila Aleksandra Krunić.  U tandemu sa Oksanom Kalašnjikovom iz Gruzije, nije uspela da prođe u narednu rundu, pošto je kanadsko/holandski dubl Dabrovski/Krajiček bio bolji rezultatom 6:4,6:0.