KAPA DOLE ZA NOLETA! Đoković donirao tri miliona za odlazak na Specijalnu olimpijadu

Novak Đoković
Beta

Novak Đoković je u velikoj meri pomogao odlazak srpskih sportista na Specijalnu olimpijadu u Los Anđeles tako što je donirao tri miliona dinara. Tako su obezbeđena za sredstva za odlazak u SAD nakon što je 12.5miliona izdvojila Vlada, a još 500,000 sportisti i Olimpijski komitet.

 

Prvi reket sveta Srbin Novak Đoković donirao je tri miliona dinara za srpski tim, koji će učestvovati na Specijalnoj olimpijadi u Los Anđelesu.

Specijalna olimpijada biće održana od 21. jula do 4. avgusta u Los Anđelesu. Vlada Srbije i Đoković su obezbedili neophodna finansijska sredstva za odlazak sportista sa intelektualnim smetnjama na Specijalnu olimpijadu u Los Anđelesu. Vlada je iz budžetskih rezervi odvojila 12,5 miliona dinara, dok je Đoković donirao tri miliona, čime je omogućen put u SAD.

Misija Olimpijskog komiteta Srbije, na inicijativu iskusnijih sportista na prvim Evropskim igrama u Bakuu, pokrenula je danas akciju prikupljanja finansijskih sredstava kojim bi se podržao odlazak delegacije Srbije na Specijalnu olimpijadu u Los Anđeles. Prethodna dva dana sportisti i Olimpijski komitet su se organizovali i skupili 500.000 dinara. U toku dana pola miliona dinara biće uplaćen na račun Specijalne olimpijade Srbije.

Takmičenje u Los Anđelesu okupiće više od 7.500 sportista iz preko 170 zemalja sveta. Delegaciju Srbije čini 109 članova. Organizatori su pokrili sve troškove smeštaja i ishrane, a delegacije koje dolaze u Los Anđeles moraju same da obezbede avionski prevoz.