Kapiten ‘Orlića’ Rajković: Oduvek sam sanjao doček

Predrag Rajković
Beta

Predrag Rajković otkrio da je oduvek sanjao doček pred Skupštinom grada. Najbolji golman i osvajač Svetskog prvenstva na Novom Zelandu dodao da on i svi njegovi saigrači jedva čekaju priliku da radost podele sa navijačima. Doćek zlatne generacije zakazan je za večeras u 20 sati.

 

Kapiten omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Rajković rekao je danas da će mu se dočekom na balkonu Skupštine Grada ostvariti san.

Rajković je naveo da ekipa jedva čeka da se vrati u zemlju kako bi proslavila osvajanje titule prvaka sveta.

Izabranici selektora Veljka Paunovića osvajanjem Svetskog prvenstva na Novom Zelandu ostvarili su najveći uspeh srpskog fudbala u istoriji, zbog čega je proslava zakazana za ponedeljak od 20 sati na tradicionalnom mestu uspeha srpskih sportista.

Ne mogu da opišem koliko mi je drago što ćemo biti prva fudbalska ekipa koja će izaći na balkon, gde su bili mnogi uspešni sportisti iz Srbije. Kao mali, gledao sam slavlje vaterpolista, košarkaša i mnogih drugih, i poželeo da se to i meni dogodi jednog dana. Ovi momci su to zaslužili, kako igrama tako i odnosom prema državnom dresu – rekao je Rajković pred polazak nacionalnog tima sa Novog Zelanda.

Golman Crvene zvezde izjavio je da tim još uvek ne oseća euforiju koja je stvorena u Srbiji posle osvajanja prvog mesta.

 

– Iskreno, nismo još svesni šta smo uradili. Ne znamo kolika je euforija u našoj zemlji, ali sa velikim nestrpljenjem išcekujemo da je osetimo. Jedva čekamo da dođemo i proslavimo svetsku titulu sa narodom – naveo je golman Crvene zvezde.

Rajković je na turniru na Novom Zelandu proglašen za najboljeg golmana.

– Nagrada mi je veliki podstrek. Ipak, da nije bilo mojih saigrača, sigurno ne bih mogao da je dobijem – zaključio je Rajković.