Kapiteni ‘izvukli’ derbi: Čelzi i Liverpul podelili bodove, Teri i Džerard pogađali

Fudbaleri Čelzija i Liverpula odigrali su danas u Londonu nerešeno 1:1 u poslednjoj nedeljnoj utakmici 36. kola engleske Premijer lige.

 

Čelzi je i pre ove utakmice obezbedio šampionsku titulu, tako da ona za “plavce” nije imala veliki rezultatski značaj, dok je Liverpul posle ovog remija zadržao teoretske šanse da dođe do četvrtog mesta i plasira se u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Londonski klub poveo je u šestom minutu golom Džona Terija, koji je bio najviši u skoku posle kornera koji je Sesk Fabregas izveo s desne strane.

Liverpul je do izjednačenja došao u 44. minutu, a strelac je bio Stiven Džerard, koji je iskoristio centaršut Džordana Hendersona s levog boka iz skraćenog kornera.

U drugom poluvremenu nije bilo pravih šansi.

Kapiten Liverpula Stiven Džerard zamenjen je u 79. minutu, a navijači i treneri oba tima pozdravili su ga aplauzom.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je celu utakmicu za Čelzi, dok je Nemanja Matić u igru ušao u 61. minutu, a Lazar Marković nije bio u protokolu za ovaj meč.

Ranije danas Mančester siti je deklasirao Kvins Park Rendžers sa 6:0, a sutra se od 21.00 u poslednjoj utakmici 36. kola sastaju Arsenal i Svonsi.

Čelsi je prvi sa 84 boda, dok je Liverpul peti sa 62.