Kapitenovo zbogom Zvezdi: Rajković napušta crveno-bele, zamena već na vidiku

Predrag Rajković će tokom leta razdužiti kapitensku traku Crvene zvezde i nastaviti karijeru u inostranstvu.

 

Minimalne su šanse da odlični golman Predrag Rajković ne napusti najtrofejniji srpski klub, rampa iz službenih prostorija na stadionu „Rajko Mitić“ će biti spuštena jedino u slučaju da ponuda ne bude dovoljno „teška”.

Rajković je najbliži Brižu, u poslednje vreme Belgijanci imaju konkurenciju u Hamburgeru. Interesovanje iz zemlje gde je otišao prošlog leta iz Zvezde Boban Bajković daleko je ozbiljnije i trebalo bi da bude konkretizovano.

Preduslov za Rajkovićev prelazak u Briž je prodaja Metjua Rajana, standardnog golmana plavo-crnih i reprezentacije Australije. Manje su šanse da Belgijanci kaparišu Srbina i ostave ga da brani još jednu sezonu u Crvenoj zvezdi.

U trenucima kad je za funkcionisanje kluba neophodna prodaja nekoliko najboljih, Rajković se nametnuo kao najbezbolnije rešenje od momaka čije obeštećenje ne bi smelo da bude manje od dva miliona evra.

Bez obzira što je mlađani Negotinac u potpunosti opravdao očekivanja i definitivno bio najkorisniji prvotimac crveno-belih, smatra se da bi njegov posao mogao na visokom nivou da odradi i Damir Kahriman.

Ozbiljan kandidat za mesto između stativa biće i omladinski reprezentativac Filip Manojolović, trenutno na kaljenju u Sopotu.

Kako sada stoje stvari, novi poziv da obuče Zvezdin dres dobiće Milan Borjan. Letos je imao ponudu u isto vreme kad i Kahriman, odbio je i preselio se u Ludogorec.

Posle rastanka sa bugarskim šampionom, zimus je stigao u Niš i ovog proleća blista između stativa Radničkog.