Karadžić: Advokat oduševljen Andrijom Živkovićem

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da je budući selektor Srbije Dik Advokat oduševljen našim mladim igračima, pre svega Andrijom Živkovićem.

Advotak će krajem nedelje da bude promovisan u novog selektora Srbije pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a već prati igre U19 tima.

Advokat je bio zadovoljan talentom pojedinaca protiv Nemačke. Nije hvalio samu igru, koliko individualni kvalitet naših igrača. On smatra da u organizaciji igre nismo dominirali – rekao je Karadžić za Sport.

Holanđaninu je ‘za oko’ pre svih zapao krilni napadač Partizanaa Andrija Živković…

– Koliko je samo hvalospeva rekao o njegovom učinku, a dete tek napunilo 18 godina. Nije mogao da veruje da neko sa toliko godina deluje tako zrelo na terenu. Zapazio je i još neke igrače. Divio se našem talentu – dodao je Karadžić.

Od selekcije Srbije se očekuje plasman na EURO 2016, ali možda i neki zapažen rezultat, s obzirom da naši fudbaleri imaju važnu ulogu u najjačim evropskim ligama.

– Rekao sam da je spomenuo organizaciju u igri. Videćemo, vreme je pred nama. Znamo svi da imamo igrače koji igraju u najboljim evropskim ligama, igrače koji imaju ogroman motiv da ostvare nešto veliko i sa reprezentacijom. Sada imamo i selektora sa ogromnim iskustvom, čoveka koji je radio sa ozbiljnim klubovima i ozbiljnim reprezentacijama. U Srbiji je video veliki potencijal i zbog toga se, između ostalog, prihvatio selektorskog posla – zaključio je predsednik FSS.