Karadžić: Hoćemo da stvorimo jači tim koji će nas odvesti u Francusku

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da ta organizacija uvek teži višem i boljem i dodao da su svi očekivali bolji plasman reprezentacije.

 

foto: beta

Reprezentacija Srbije se trenutno takmiči u grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine i zauzima pretposlednje mesto na tabeli sa samo jednim bodom posle tri utakmice.

Svakako da se uvek teži višem i boljem. Svi smo želeli u ovom trenutku bolji plasman reprezentacije, ali smo svesni i teških okolnosti kroz koje smo prolazili. Imamo mnogo toga dobrog na nivou reprezentacije, ali hoćemo da stvorimo jači tim, tim koji će nas odvesti u Francusku. U to i te kako verujem, ubeđen da optimizam zajednički delimo –  naveo je Karadžić u izveštaju i planu FSS za sezonu 2014/15.

Karadžić je rekao da veruje da je FSS u prethodnom periodu još jednom bio na nivou koji zaslužuje, kao najveća sportska organizacija na Balkanu.

– Fudbal mora da okuplja vredne profesionalce koji ispunjavaju ciljeve i zacrtane planove, ako hoćemo da ovo bude i kuća srećnih ljudi koji sve poslove obavljaju sa zadovoljstvom i ponosom – naglasio je Karadžić.

Karadžić je dodao da smatra da je FSS poslovao pozitivno i da su sve odluke donesene na sednicama nadležnih organa i tela Saveza.

– Tu sublimiram i finansijsko poslovanje, kao i ostvarene rezultate na terenu i ostvareno na polju izgradnje i rekonstrukcije, kao i u svim ostalim delatnostima – rekao je Karadžić.

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Češkoj, selekcija do 20 godina je izborila učešće na Svetskom šampionatu na Novom Zelandu, omladinci i kadeti su na korak od plasmana na kontinentalna prvenstva. FSS će sledeće godine organizovati Evropsko prvenstvo u futsalu.

– Iskreno, sa takvim ostvarenjima malo koji evropski savez može da se podiči. A, hoćemo i više i bolje, ne krijem… – istakao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, srpski klupski fudbal je u velikim finansijskim problemima.

– Od samog priznanja nema mnogo koristi, znamo to, a apelujemo na državne organe da definisanjem uslova privatizacije pomognu dugoročnijem rešenju ovog pitanja – naveo je prvi čovek FSS.

Kako je rekao, Skupština FSS služi da se postave temelji rada za duži vremenski period.

– Ubeđen sam da će analize i konstruktivni predlozi dati novi doprinos u tom cilju. Srpski fudbal ima odličnu perspektivu, ne propustimo ni jednu priliku da mu ličnim doprinosom pružimo značajnu pomoć – zaključio je Karadžić.