Karadžić: Imamo krunski dokaz, Džaka je dobio instrukcije sa klupe da napadne Mitrovića

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić izjavio je da FSS poseduje snimke na kojima se nedvosmisleno vidi da je albanski fudbaler Talant Džaka sa klupe dobio znak da napadne Stefana Mitrovića koji je skinuo zastavu i letelicu.

Prema rečima prvog čoveka FSS, naš Savez će poslati ove snimke na adresu UEFA kao čvrst dokaz da su gosti započeli nerede u Beogradu te da im je to bio primarni cilj na utakmici:

– Postoji jedan veoma zanimljiv detalj na snimcima na kojima ćemo posebno obratiti pažnju, a planiramo možda da ga ubacimo u izveštaje koje ćemo poslati UEFA. Igrač sa brojem 14, Džaka, okreće se prema klupi pre nego što kreće po zastavu. I tek pošto dobija uputstva sa klupe, on se zaleće na našeg Mitrovića, koji skida zastavu da bi se meč nastavio – rekao je Karadžić za list Informer.

Karadžić je dodao da če FSS poslati na adresu UEFA i izjave vinovnika sa tačnim mišljenjem o svemu što se dogodilo na kvalifikacionom duelu Srbije i Albanije:

– Poslaćemo izjave o svemu što se događalo za vreme utakmice i posle nje. Pojava letelice sa zastavom “velike Albanije” izazvala je prekid i, da nije bilo toga, utakmica bi se završila u najboljem redu. Razgovarao sam i sa Platinijem koji je rekao da će UEFA doneti pravednu odluku – kazao je Karadžić.

Konačna odluka disciplinskih organa UEFA trebala bi da bude donesena u četvrtak 23. oktobra.