Karadžić: Postigli smo dogovor sa Advokatom, Drulović ostaje u organizaciji

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da očekuje da će ugovor s novim selektorom Dikom Advokatom biti potpisan u naredna tri, četiri dana.

– Postigli smo dogovor sa Advokatom posle pregovora. Ugovor još nije potpisan, a očekujem da ćemo u naredna tri-četiri dana obaviti proceduru za imenovanje novog selektora – rekao je Karadžić agenciji Beta.

Mediji su već neko vreme nagađali da će Dik Advokat postati novi selektor Srbije, umesto vršioca dužnosti Ljubinka Drulovića. Holandski trener je medijima u svojoj zemlji to potvrdio.

Advokat bi Srbiju trebalo da vodi kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016, koje počinju u septembru.

– Ugovor će važiti do kraja Evropskog prvenstva. Naravno, ako se plasiramo, biće automatski produžen – rekao je Karadžić.

Za sada se ne zna koju funkciju će preuzeti Drulović, ali FSS očekuje da ostane u organizaciji.

– Drulović je član naše organizacije. Ako se sve ovo završi i ispuni, kao što očekujemo, sešćemo i razgovaraćemo narednih dana sa njim o njegovom statusu – rekao je Karadžić.

Advokat ima 66 godina, a u karijeri je predvodio brojne klubove i reprezentacije. U više navrata je bio selektor Holandije, a vodio je, između ostalih, Rusiju, Belgiju i Južnu Koreju. Od klubova je vodio, između ostalih, PSV, Rendžers, Zenit, Borusiju Menhengladbah.