Karadžić: Pred nama je teška utakmica, tri boda bi bila prava nagrada

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je da sa ogromnim poverenjem čeka predstojeću utakmicu protiv Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

– Bez trunke sumnje i sa ogromnim poverenjem dočekujem predstojeću utakmicu. Srbija je na putu ka Francuskoj pred velikim iskušenjem i jakim protivnikom. Neka tri boda budu naša najveća nagrada – naveo je Karadžić u zvaničnom protokolu za utakmicu.

Srbija će sutra od 20.45 u Beogradu dočekati Dansku, u svojoj trećoj utakmici Grupe I kvalifikacija za kontinentalni šampionat koji će se 2016. godine održati u Francuskoj.

– Pred reprezentacijom se nalazi veoma važna utakmica, stiče se utisak jedna od najznačajnijih u skorijoj fudbalskoj istoriji naše zemlje. Još prilikom žreba znali smo da će Danska, ekipa svrstana u drugi šešir, biti jedan od naših direktnih protivnika u borbi za plasman na jedno od prva dva mesta – istakao je Karadžić.

Prvi čovek Saveza je dodao da je Danska veoma kvalitetna ekipa, predvođena iskusnim selektorom Mortenom Olsenom, kao i da protivnik ima i kontinuitet uspeha na međunarodnoj sceni.

– To smo sve znali i poštovali. Ali, u ovom trenutku smo suočeni sa još nerešenim slučajem utakmice između Srbije i Albanije, koji po mnogo čemu predstavlja opterećenje i za našu najbolju selekciju i za sam fudbal uopšte – kazao je Tomislav Karadžić.

Prema njegovim rečima, pravi je trenutak da Srbija “pokaže svu svoju snagu – igračku, stručnu i nacionalnu”.

– Motiva je na pretek, kvaliteta takođe. Ubeđen sam da iskusni selektor Dik Advokat zna šta naši asnovi moraju da prikažu na terenu. Poznavajući ih, svestan sam sa kakvim optimizmom i verom dočekuju ovaj susret. Ali, nikada mač ne sme da bude nad glavama, jer mudrost i veštine moraju da budu naše glavne karakteristike – rekao je Karadžić.

Utakmica između Srbije i Danske igraće se pred praznim tribinama stadiona Partizana, a Karadžić je rekao da “tišina koja bude dopirala može da ima istu snagu kao i huk punih tribina”.

Srbija ima jedan bod iz dve utakmice, pošto su joj oduzeta tri boda osvojena u pobedi službenim rezultatom nad Albanijom, dok Danska u tri susreta ima četiri boda.