Karadžić: Pregovaramo sa Zengom, imamo neverovatnih ponuda! Sa Piksijem nismo pričali niti planiramo

Predsednik FSS Tomislav Karadžić izjavio je da će definitivna odluka o novom selektoru biti doneta do kraja jula.

On je potvrdio da Savez pregovarao sa italijanskim trenerom Valterom Zengom.

– Mi i dalje imamo vršioca dužnosti selektora i stručni štab, oni i dalje imaju najveće šanse da nastave posao. Imamo mlad tim stručnjaka, ali ovog puta ulog nije mali, jer dva puta nismo otišli na završnice evropskih i svetskih prvenstava – rekao je Karadžić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

– Moramo jako dobro da razmislimo jer nijedna karika u tom timu ne sme da bude slaba. Drulović je pokazao sjajan kvalitet i kao čovek i kao trener, jedino čega se bojimo je iskustvo – dodao je on.

Karadžić je naveo da se Savezu u poslednjih 15 dana nude ‘najveća trenerska imena Evrope’ i ocenio da to jasno govori da fudbalska struka prepoznaje potencijal koji ima reprezentacija Srbije.

– Imamo neverovatnih ponuda, ali zbog troškova se suzdržavamo i oko prihvatanja tih razgovora. Definitivna odluka će biti doneta do kraja jula. Kada je reč o strancima imamo određeni budžet koji je predviđen za selektora i iz tog finansijskog okvira nećemo izlaziti – rekao je on.

– Nećemo da izigravamo pijane milionere i da u teškoj ekonomskoj situaciji posežemo za milonima za stranog selektora. Vidite kako su mnogi od njih prošli na Svetskom prvenstvu – dodao je Karadžić.

On je istakao da će se napraviti veliki zaokret kada je u pitanju plata selektora, odnosno da će selektoru biti isplaćivane normalne plate, koje su u nivou sa okruženjem, a dobijaće veće bonuse u zavisnosti od rezultata.

Zenga je u sredu potvrdio da je pregovarao sa čelnicima Saveza, a to je potvrdio i Karadžić.

– Tačna je informacija. U subotu smo putovali za Italiju i više sati razgovarali sa Zengom ali sada ništa ne mogu da kažem da li je to blizu ili daleko od dogovora. On želi da se vrati u Evropu i da se reafirmiše kao trener u Evropi. Sledećih dana ili nedelja ćemo znati koliko smo blizu njegovog angažovanja ili neangažovanja – rekao je on.

Predsednik FSS rekao je da postoji povoljnost kada je Zenga u pitanju, jer je on odjavljen iz Italije, pa za razliku od evropskih trenera, neće biti duplih oporezivanja.

Karadžić je rekao da je Srbiji potreban iskusan selektor, a na konstataciju novinara da Zenga nikada nije radio taj posao, Karadžić je rekao: “Nije, ali od 1998. godine nije imao nijedan slobodan dan, on radi sve vreme”.

Karadžić je istakao i da je razgovarano i sa drugim kandidatima, ali nije želeo da otkrije o kome je reč i dodao da nije tačna informacija da je Savez razgovarao sa Draganom Stojkovićem.

– Iako imamo sjajno mišljenje o njemu mi sa Piksijem nismo razgovarali niti planiramo – rekao je Karadžić.