Kardif vraća nekadašnje klupske boje, ukoliko se sledeće sezone vrati u najjaču ligu Engleske

Vlasnik fudbalskog kluba Kardif Vinsent Tan izjavio je da će razmisliti o vraćanju klupskih boja iz crvene u plavu, ako ekipa sledeće godine uspe da se vrati u Premijer ligu.

Kardif je prošlog vikenda, u pretposlednjem kolu, ispao iz Premijer lige i naredne sezone takmičiće se u Čempionšipu.

Malezijski biznismen je u maju 2010. godine preuzeo Kardif, a dve godine kasnije je tradicionalno plavu boju kluba promenio u crvenu, pošto je verovao da će crvena doprineti većoj popularnosti kluba u inostranstvu, a posebno u Aziji.

– Želim da se koncentrišemo na povratak u Premijer ligu, a zatim ćemo sesti za sto i pronaći rešenje, možda postignemo kompromis. Ne odustajem, ostaću dok se ne vratimo i onda ćemo videti da li ćemo se dogovoriti o promeni boje. Ako se dogovorimo, dugo ću ostati

u klubu – rekao je Tan za BBC.

– Prvo da se vratimo u elitu, a kada to uradimo, uveravam navijače da ćemo pronaći rešenje kojim će svi biti zadovoljni. Želimo blisku saradnju s navijačima. Pokušaćemo da se sastajemo što češće možemo – dodao je Tan.

Uprava kluba je zbog loših rezultata prošlog decembra otpustila trenera Malkija Makaja i na njegovo mesto dovela bivšeg fudbalera Mančester junajteda Olea Gunara Slossera. Tan je rekao da ga ta odluka ne čini “zlikovcem”.

– Iz pravnih razloga ne mogu da komentarišem taj slucčaj. Neki ljudi su učinili da izgledam kao negativac. Ispalo je da sam zlikovac iz filma o Bondu, a ustvari sam ja Džejms Bond – rekao je Tan.