Karmelo Entoni ‘baca’ se na fudbal, njegov novi klub je iz Portorika

karmelo
beta

Čuveni NBA košarkaš i član Njujork Niksa Karmelo Entoni rešio je da se oproba i u drugom sportu i to u fudbalskom klubu iz Portorika. Ipak, on se ovde neće naći u ulozi igrača nego vlasnika nakon što je kupio tim koji se zove isto kao i ova američka teritorija.

 

NBA zvezda Karmelo Entoni postao je vlasnik fudbalskog kluba Portoriko. Košarkaš nije slučajno izabrao baš ovaj klub, pošto i on vuče korene sa ovog podneblja.

Iako je Entoni rođen u Bruklinu, njegov otac je iz Portorika.

Kako je saopšteno, novi klub krila Njujork Niksa takmičiće se od sledeće godine u NASL ligi, koja je zapravo rang takmičenja ispod MLS, najjače lige u SAD.

– Oduvek sam pratio fudbal sa strašću – izjavio je košarkaš za američku televiziju ESPN.

– O mojoj ljubavi prema fudbalu znali su samo meni najbliži. Išao sam tajno na mečeve i pratio ovaj sport godinama. Što sam više vremena provodio u Portoriku, shvatao sam da na mom ostrvu postoji neka vrsta praznine i da stanovnici nemaju nešto svoje što bi ih predstavljalo, nešto čime bi mogli da se ponose – dodao je Entoni.

Klub koji je košarkaš preuzeo igraće svoje mečeve na nedavno renoviranom stadionu Ramon Lubriel u Bajamonu, gradu na oko 15 kilometara od prestonice San Huana. Ovaj stadion može da primi 12.500 gledalaca i na njemu svoje mečeve igra i reprezentacija ove američke teritorije.