Karšijaka napravila brejk: Krstić tragičar Efesa, naš centar promašio pobedu

Nenad Krstić
anadoluefessk.org

Košarkaši Pinar Karšijake napravili su brejk u finalnoj seriji plej-ofa turskog prvenstva i izjednačili na 1-1 protiv Anadolu Efesa.

 

Tim iz Izmira šokirao je Istanbul pobedom 86:85, košem Huana Palasiosa sa linije za slobodna bacanja dve sekunde pre kraja.

Tragičar je bio Nenad Krstić, koji je napravio faul u napadu koji je mogao da donese Efesu pobedu, a potom promašio šut za trijumf u poslednjoj sekundi, mada je bio fauliran.

Efes je bolje otvorio meč i poveo 7:2, ali Karšijaka se brzo vraća, preokreće na 13:11, nakon čega sledi rezultatska klackalica do finiša poluvremena. Tada gosti serijom 7:0 stižu do 40:34, ali Efes poenima Osmana i Ertela stiže na samo koš zaostatka pred odmor – 46:44.

Gosti iz Izmira su nastavili u istom ritmu u nastavku meča, te stigli do dvocifrene prednosti krajem trećeg perioda (66:56). Međutim, koševima Lazmea Efes smanjuje na četiri razlike početkom poslednjeg kvartala, da bi pet minuta pre kraja Ertel pogodio za izjednačenje (73:73).

Domaćin 45 sekundi pre kraja stiže do četiri koša prednosti (84:80), ali Dikson trojkom donosi izjednačenje na devet do kraja. Efes kreće u napad za pobedu, ali Krstić pravi grešku i donosi faul gostima.

Palasios pogađa samo jedan penal, posle tajm-auta Ivkovića šut za pobedu dobija kapiten Srbije, ali ne pogađa, uz očigledan faul Gabrijela koji nije sviran.

Karšijaku je do velikog trijumfa predvodio Bobi Dikson sa 28 poena uz po 6 skokova i asistencija, 16 poena dodao je Di Džej Stroberi uz po 4 skoka i asistencije, junak Palasios je ubacio 12 uz 5 uhvaćenih lopti, dok je Kenet Gerbijel uz 5 poena imao 13 skokova.

Krstić je bio najefikasniji u Efesu sa 16 poena i 4 skokva, 15 je postigao Stefon Lazme, 14 je dodao Stratos Perperoglu, Čedi Osman je imao 10 poena i 5 skokova, Tomas Ertel je ubacio 8 uz 12 asistencija, a Dario Šarić ubacio 10 uz 6 skokova i 4 proigravanja.

Sledeća dva meča igraju se u Izmiru 14. i 16. juna, a peti opet u Istanbulu 19.