Kasiljas ostaje u Realu i kupi milione čak i ako dođe De Hea

Iker Kasiljas ipak neće napustiti ekipu Reala, iako Madriđani planiraju da tokom prelaznog roka u tim dovedu Davida de Heu iz Mančester Junajteda. Predsednik Reala Florentino Peres obavestio je dosadašnjeg prvog golmana da uprava i dalje računa na njega. Kasiljas ima ugovor sa "kraljevskim" klubom na još dve godine tokom koje će zaraditi čak 14,5 miliona evra.

 

Uprava fudbalskog kluba Real Madrid obavestila je golmana Ikera Kasiljasa da na njega računa i sledeće sezone, uprkos nameri da iz Mančester junajteda dovede Davida de Heu.

Kapitenu Reala Kasiljasu za dve godine ističe ugovor, a mediji su tokom većeg dela sezone spekulisali da će 34-godišnji golman otići sa Santjago Bernabeua pošto su navijači “kraljevskog” kluba nezadovoljni njegovom igrom, ali i jer će iz Junajteda doći De Hea.

Kako je danas naveo sajt Fudbal Španija, predsednik Reala Florentino Peres je u utorak razgovarao sa Kasiljasom i obavestio ga da klub i dalje računa na njega.

Kasiljas je u više navrata izjavio da do isteka ugovora želi da ostane u Realu, gde će, kako je preneo list AS, sledeće sezone zaraditi 7,5 miliona evra, a u sezoni 2016-2017, sedam miliona evra.

 

Kasiljas je celu karijeru proveo u Realu, prošao je sve selekcije kluba. Za prvi tim debitovao je 1999. godine i do sada je odigrao 724 utakmica. Sa “kraljevskim” klubom osvojio je pet šampionskih titula, tri Lige šampiona, dva Superkupa Evrope, Interkontinentalni kup, Svetsko klupsko prvenstvo, dva Kupa kralja i četiri Superkupa Španije.

Za reprezentaciju Španije do sada je odigrao 161 utakmicu i osvojio dva Evropska prvenstva i Svetsko prvenstvo.