Katai: Zvezda će i u Kruševcu nastaviti niz pobeda, saigrači su me lepo prihvatili

Stigao je u Crvenu zvezdu poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka, a pet dana kasnije je upisao i prve minute u crveno-belom dresu.

Od Aleksandra Kataia se svakako očekuje da bude igrač koji će pojačati kvalitet ekipe u fazi napada. Upravo je Katai uneo dodatnu živost svom timu u duelu protiv Spartaka, i u dva navrata je pokušao i da savlada golmana domaćina.

– Utisci iz Moskve su stvarno fenomenalni. Debitovao sam za Crvenu zvezdu, doduše na prijateljskoj utakmici, ali i utakmici koja mi je mnogo značila. Igrali smo u fenomenalnom ambijentu, a o samom stadionu i o tome kako su nas dočekali, izlišno je i pričati – rekao je Katai.

Nakon nešto više od nedelju dana od kako se priključio treninzima Crvene zvezde, Katai ističe da su ga svi lepo prihvatili.

– Veoma sam zadovoljan. Igrači su me jako lepo prihvatili, kao i stručni štab i uprava. Treninzi su po meni jako dobri, zanimljivi, radi se mnogo sa loptom što je upravo ono što ja volim. Na meni ostaje da svaki trening maksimalno iskoristim, kako bih se pre svega potpuno spremio – napominje Katai, koji pored redovnih treninga ima i dodatna trčanja.

Kruševac će u subotu biti poprište borbe za bodove, a akteri će biti fudbaleri Napretka i Crvene zvezde.

– Mislim da će Crvena zvezda nastaviti sa ovim nizom pobeda, ali naravno biće teško, kao što će biti svako gostovanje do kraja prvenstva. Ne znam da li ću debitovati i u zvaničnoj utakmici, sve zavisi od trenera, ali svakako postoji mogućnost da se to desi, što bih i ja najviše voleo – zaključio je Katai.