KATASTROFA ZA NOLETA? Ako je ovo tačno, Đoković je U BAŠ VELIKOM PROBLEMU

Australijan open je kao uslov za učešće igračima postavio obaveznu vakcinaciju, a to bi mogli da urade i drugi grend slemovi.

printscreen

Američki novinar Adam Zagorija koji piše za ugledni “Forbs” je preneo nezvanične informacije da bi vakcinacija mogla biti uslov i za igranje ne Rolan Garosu i Vimbldonu:

– Moguće je da će Rolan Garos i Vimbldon takođe pratiti isti trend i usloviti vakcinama učesnike turnira, što znači da bi Australijan open mogao da pokrene domino efekat – napisao je Adam Zagorija na svom Tvietru.

Kako se dovodi u pitanje igranje Novaka Đokovića na Australijan openu početkom godine, što je potvrdio i njegov otac zbog “ucena oko vakcinacije”, najbolji teniser sveta bi na taj način mogao da propusti i druge grend slemove.

Naravno, sve je još uvek na bazi glasina, ali se Đoković drži stava da ne želi da otkrije da li je vakcinisan i na taj način deli svet na vakcinisane i nevakcinisane, kao i da mu se ne sviđa to što je uslov za igranje cepivo.

Australijan open ima jedne od najrigoroznijih propisa u svetu tenisa, a njih bi mogli da slede i drugi. Mada su postojale razne opcije i varijante za odlazak u Melburn i nastup, čelni ljudi turnira su poručili da će isključivo vakcina biti “ulaznica”.

Sve ovo bi, ukoliko se realizuje, i te kako uticalo i na karijeru Novaka Đokovića koji bi bio onemogućen da učestvuje u grend slem trci, dok bi takođe gubio i puno ATP bodova.