Katić: Megi se vraćaju Micić i Dangubić, neće nam biti lako

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u sredu u Hali sportova sa početkom od 20 časova protiv Mega Vizure igraju drugi meč polufinala Superlige Srbije. Centar crveno-belih, Raško Katić, rekao je da u drugom meču neće biti nimalo lako.

Revanš meč na programu je u sredu 11. juna u Hali sportova sa početkom u 20 sati, a izabranici trenera Dejana Radonjića žele da dvokorakom stignu do velikog finala.

– Očekuje nas mnogo teži posao nego što je to bio slučaj u prvoj utakmici – počinje priču iskusni centar Raško Katić i dodaje:

– U ekipu Mega Vizure se vraćaju dvojica veoma bitnih košarkaša za njihovu igru Vasa Micić i Nemanja Dangubić. Na kampu u Trevizu, zbog koga su propustili prvi duel, su pokazali sav svoj raskošan talenat, dokazali da poseduju veliki potencijal i sigurno je da će njihovim povratkom Mega biti neuporedivo jača – konstatuje Katić.

Crvena zvezda  Telekom je u prvom meču slavila rezultatom 81:70 pre svega zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, što je na konferenciji za medije posle meča apostrofirao i trener Dejan Radonjić:

– Izvukli smo pouke iz meča koji smo sa Megom igrali u Železniku i nismo dozvolili da nam se ponove neke greške. Naša odbrana je zaista bila na visini zadatka i iz te dobre odbrane proistekla je i sgurnost u napadu. Isti pristup prema defanzivnim zadacima moramo da imamo i u revanšu jer je to jedan od preduslova da zabeležimo pobedu. Mega predstavlja odličan spoj mladosti i iskustva. Ratko Varda i Novica Veličković odlično dopunjuju plejadu mladih i veoma dobrih igrača i zato moramo da budemo maksimalno koncentrisani i borbeni kako bismo zabeležili pobedu – ističe Katić i napominje:

– U prošlom meču smo brzo stekli prednost i kontrolisali praktično ceo tok utakmice. Očekujem da će u sredu u Hali sportova biti znatno teže. Sa Megom smo ove sezone igrali mnogo utakmica i skoro sve su bile vrlo neizvesne. Imamo bolji međusobni skor pa se nadam da ćemo ponovo trijumfovati i tako izboriti plasman u finale – zaključio je Katić.