Katić: Pobeda nad Partizanom nas je motivisala, protiv Mege ulažemo maksimum

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u subotu od 19 sati gostuju u Smederevu ekipi Mega Vizure.

Izabranici trenera Dejana Radonjića su posle paklenog ritma utakmica u februaru konačno imali malo više vremena za odmor i pripremu, a pozitivno na atmosferu veoma je uticala i pobeda u 226. večitom derbiju.

– Protiv Partizana smo odigrali odličnu utakmicu. To je bilo posebno značajno posle blagog pada u našoj igri i dva uzastopna poraza koja smo doživeli u duelima sa Cedevitom i Nižnjem iz Novgoroda. Bili smo veoma motivisani, odigrali smo veoma agresivnu i dobru odbranu i to je ono što raduje. Međutim, ta utakmica je sada iza nas i mi moramo da se fokusiramo na ono što dolazi i da pokušamo da sve dobre stvari iz tog meča još više nadgradimo – počinje priču Raško Katić i potom dodaje:

– Posle duže vremena imali smo nekoliko dana da se regenerišemo i malo odmorimo nakon serije teških utakmica. Tokom februara imali smo i veliki broj napornih i dugih putovanja tako da je sve to sigurno ostavilo traga na ekipu. Ovih nekoliko dana smo iskoristili na pravi način, kroz dozirami trening smo se oporavili a imali smo i dovoljno vrmena da neke stvari popravimo – konstatuje Katić.

Mega Vizura žestoko je namučila crveno-bele u finalu Kupa Radivoja Koraća, a Katić predviđa još jedan težak meč:

– Sa Mega Vizurom smo i prošle sezone igrali vrlo neizvesne utakmice, zato očekujem da će isto tako biti i ovog puta. Mega ima veoma mlad i talentovan tim koji se maksimalno bori. Evidentno je da su željni dokazivanja, a pored velikog talenta pokazuju i zavidan kvalitet. Svoju ozbiljnost u želji za visok plasman Mega Vizura je pokazala i dovođenjem Novice Veličkovića koji će svakako biti veliko pojačanje – kratko je zastao Katić i potom dodao:

– Naša prednost bi trebalo da bude veće iskustvo i potrudićemo se da to maksimalno iskoristimo. Veoma važno za nas će biti i da ponovimo nivo agresivnosti iz meča sa Partizanom, jer bismo u tom slučaju bili mnogo bliže pobedi. Upravo tom jakom odbranom bi trebalo da sprečimo brzu igru mladih igrača Mega Vizure. Varda i Veličković će im sigurno davati dodatnu sigurnost, ali uveren sam da će svi moji saigrači zajedno sa mnom uložiti maksimum truda i da ćemo uspeti da zabeležimo još jedan trijumf – zaključio je Katić.