Kazahstanke ‘mačji kašalj’: Srpske odbojkašice zabeležile ubedljivu pobedu

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i drugi trijumf u drugoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Italiji pošto je bez mnogo muke selekciju Kazahstana sa 3:0, po setovima 25:13, 25:15, 25:20.

Odbojkašice Srbije sada imaju četiri pobede i poraz, a Kazahstan je pretrpeo svih pet poraza.

Srbija je lako dobila prvi set, od početka je stekla veliko vođstvo, na prvi tehnički tajm-aut otišla je sa četiri poena viška, a na drugi vođstvom od 16:10, a do kraja seta je uvećala prednost.

Kazahstan je na početku drugog seta zaigrao bolje, ali je Srbija pojačala i preko Maje Ognjenović, Brankice Mihajlović i Milene Rašić ponovo stekla prednost i za oko 45 minuta igre povela sa 2:0 u setovima.

U trećem setu je bilo neizvesnije, Kazahstan je vodio, ali je ekipa Zorana Terzića sredinom seta popravila igru za preokret i vođstvo od 16:13. Srpske odbojkašice su do kraja sačuvale prednost, a Rašić je iskoristila prvu meč loptu za maksimalnu pobedu.

Sutra je na Svetskom prvenstvu slobodan dan, Srbija u subotu od 17 časova igra protiv selekcije SAD, a u nedelju u istom terminu protiv Rusije.