Fudbalski savez Srbije i fudbalski klub Crvena zvezda ponovo će se suočiti sa kaznama FIFA i UEFA.

 

Kako “Novosti” saznaju, fudbalskoj reprezentaciji Srbije i vicešampionu Superlige preti rigorozna novčana kazna zbog prijava delegata i navodnih propusta na međunarodnom mečevima u organizaciji FIFA i UEFA.

Delegat utakmice Srbija – Vels (1:1), koja je odigrana 11. juna na stadionu “Rajko Mitić”, Švajcarac Pjerino Lardi, prijavio je domaćina zbog niza propusta. Prvo zbog skandiranja: “Sudija, p..eru” u 33. minutu, kada je portugalski arbitar De Sousa dosudio penal za Velšane. Zatim, zbog transparenta sa likom četničkog vojvode Momčila Đujića na severnoj tribini i, konačno, zbog zakrčenih stepeništa na zapadnoj tribini tokom cele utakmice, kao najvećeg prekršaja.

Crvena zvezda je već dugo pod lupom UEFA zbog višegodišnjeg izliva nezadovoljstva najvatrenijih pristalica sa severne tribine prema ovoj organizaciji, koje se uglavnom svodilo na parole “UEFA mafija”. Na meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv malteške Florijane, 29. juna na stadionu se orila pesma protiv UEFA, pa je delegat dobio ceo prevod i u izveštaju naveo da je domaćin ponovio stari prekršaj.

Prema saznanjima “Novosti”, naš fudbalski savez i crveno-bele očekuju novčane kazne u rasponu od 50.000 do 100.000 švajcarskih franaka, dok će Zvezdi biti zaprećeno i igranjem jednog evropskog meča bez prisustva publike.loading...