KEBAB NIJE ĆEVAP: Navijači Arsenala dobili UPUTSTVA pred dolazak u Beograd

Beograd
pixabay.com

Navijači Arsenala dobili su uputstvo pre odlaska u Beograd na gostovanje Arsenala Crvenoj zvezdi u Ligi Evrope. Jedno od 'pravila' – ne zovite ćevape kebabom.

 

Da Arsenal posle gotovo dve decenije neće biti u elitnom evropskom društvu poznato je već nekoliko meseci, a nešto kraće i da će se suočiti sa crveno-belima.

Prva utakmica je u Beogradu 19. oktobra, a britanski San je napravio spisak preporuka i saveta kako do Beograda stići, kako stići do stadiona, gde odsesti i šta jesti.

Tobdžije prvo gostuju BATE Borisovu, pre nego što se zapute na jedan od najstrašnijih evropskih stadiona da igraju protiv Crvene zvezde iz Beograda – počinje San priču. 

Engleskim navijačima preporučuju lou kost letove iz Londona za Beograd jer povratne karte koštaju oko 100 funti, a leti se tri puta nedeljno. 

Britanci pišu da se do stadiona “Rajko Mitić” od centra grada stiže pešaka za oko 50 minuta, ali da je sigurnija varijanta vožnja taksijem na dan utakmice. 

Gostujući navijači će verovatno dobiti policijsku pratnju, a očekuju da bi moglo da bude oko 2.500 navijača Arsenala u Beogradu. 

Skadarlija je po njihovoj proceni najbolje mesto da se pojede jedna od ‘ogromnih srpskih porcija’, preporučuju girose ili ćevape ali nikako da se oni nazivaju ‘kebabima’. 

San pretpostavlja da će se navijači Arsenala okupiti na Trgu Republike ili Obilićevom vencu jer oko stadiona neće biti alkohola ni u jednom lokalu i radnji.

 
Prati B92 SPORT na Viberu