KEK O PRELASKU U ZVEZDU: “Ne pregovaram ni sa kim do 15. juna, ŽELIM da OSTANEM U RIJECI”

Matjaž Kek
wikimedia.org/soccer.ru/gallery/17902

Odlazak Miodraga Božovića sa mesta šefa struke crveno-belih, pokrenuo je niz najava o eventualnom angažmanu slovenačkog trenera, koji je tokom proteklih sezona sa Mariborom i Rijekom pravio fudbalska čuda.

 

Iako je Crvena zvezda angažovala Boška Đurovskog da iz ove sezone izvuče maksimum, sve oči domaće sportske javnosti gledaju ka susednoj Hrvatskoj. Tamo se nazire kraj dominacije zagrebačkog Dinama, a jedan od najzaslužnijih je trener prvoplasirane Rijeke, Matjaž Kek.

Slovenac je sa svojim timom zaposeo čelo tabele sa 5 bodova viška u odnosu na Dinamo, pa u poslednja 4 kola ima lepu priliku da donese titulu klubu sa Kantride.

– Svi koji me poznaju, znaju kakav je moj komentar. Nema ga. Činjenica je da imam ugovor do 15. juna i dogovor sam davno postigao. Moja želja je da živim i radim u ovom kraju. Pre 15. juna ne bih sebi dozvolio da vodim pregovore i razgovore, to je do mog karaktera, štaba, igrača i posebno do navijača. Što se tiče ostalog, nama je važno da zadržimo mir zbog igrališta, i da ne dozvolimo negativnu energiju sa strane. Zato je to sa moje strane jedini komentar i jedino što ću reći – izjavio je Kek za Radio Rijeka.