Kesar: Kada Akojono uđe u seriju teško ga je zustaviti, Partizan je doveo Gaudloka

Bivši pomoćnik Duška Vujoševića, Aleksandar Kesar, dobro je upoznat sa kvalitetima novog pojačanja Partizana Džoša Akojona.

Srpski stručnjak radi u Kini gde je nova akvizicija Partizana takođe zarađivala novac.

Pre svega, Džoš nije klasičan organizator igre, već je više šuter. Naravno da može da odigra na poziciji plejmejkera, ali je ove sezone često igrao u paru sa klasičnim plejom. Raznovrstan je napadač, šutira iz blokova, iz tranzicije, zna da igra „jedan na jedan”. Ako bih morao da ga uporedim sa nekim igračem koji je ponat širokoj javnosti, onda je to Gaudlok, mada je bek Fenera bolji. Ono što je definitivno jeste da je reč o igraču koga je, ako uđe u seriju, teško zaustaviti. Zbog toga je jasno da će sigurno biti od pomoći Partizanu – rekao je Kesar u intervjuu za Sport.

Srpski stručnjak je istakao da bi za Amerikanca problem mogao da bude stil košarke u Evropi. On se po mnogo toga razlikuje od onog u Kini.

–Dugo igra u Kini ofanzivnu košarku i videćemo kako će da se prilagodi novom sistemu, Duletovim zahtevima, novim saigračima. Pitanje je i koliko je spreman i šta je radio u proteklih mesec dana, odnosno po završetku kineske lige. Sa druge strane, znam da ga je želela Filadelfija – objasnio je Aleksandar Kesar.