Kešelj dobio novog gazdu – Tonija Parkera

Košarkaš San Antonija Toni Parker objavio je da je postao većinski vlasnik francuskog kluba Asvel iz Vilerbana, čije boje brani srpski reprezentastivac Marko Kešelj.

Plejmejker Sparsa i francuske reprezentacije do sada je imao manji udeo u vlasništvu nad klubom, a od sada će biti predsednik i većinski vlasnik, prenose francuski mediji. Trostruki prvak NBA lige i najbolji francuski košarkaš u istoriji te zemlje, u petak je saopštio da se odlučio da uozbilji priču sa klubom za koji je i igrao 2011. godine za vreme lok-auta u najjačoj ligi na svetu.

– Sada i zvanično mogu da kažem da sam postao predsednik Asvela, jer sam postigao dogovor sa ostalim manjinskim vlasnicima – rekao je Parker.

Francuski as će u maju zvanično preuzeti funkciju prvog čoveka kluba Žila Moretona.

– Želim da imam aktivnu ulogu u talasu pozitivnih dešavanja koji su zahvatili francusku košarku. Svestan sam da ovakvi projekti u Francuskoj idu sporije i treba imati strpljenja. Želim što pre da počnem i pored toga što ću i dalje igrati za San Antoniju – dodao je as San Antonija.

Jedan od prioriteta Parkera na novoj funkciji je izgradnja nove hale.

– Postoji mnogo stvari koje želim da uradim, a mnogo je lakše da nešto uradite kada ste na poziciji predsednika. Sada je ovo moj klub i ja sam onaj koji odlučuje – dodao je osvajač zlatne medalje na prethodnom evropskom prvenstvu u Sloveniji.