KK Crvena zvezda dovela pojačanje

Crvena zvezda Telekom angažovala je novo pojačanje. Crveno-beli u nastavak sezone ulaze jači za ukrajinskog reprezentativca Oleksandra Lipovija koji igra na poziciji beka.

Lipovij je rođen 9. oktobra 1991. godine, prethodne tri godine branio je boje Donjecka, a sa Zvezdom je potpisao ugovor do kraja sezone.

Lipovij je u ukrajinskom šampionatu na 14 utakmica u proseku beležio 7,3 poena, 2,3 skoka i 1,4 osvojene lopte za 18,9 minuta na parketu. U VTB ligi Ukrajinac je za 11,3 minuta u proseku na ukupno 13 utakmica imao prosečan učinak od 5,3 poena i 1,3 skoka.

Na minulom Evropskom prvenstvu u Sloveniji gde je Ukrajina osvajanjem šestog mesta predstavljala prijatno iznenađenje, Lipovij je imao učinak od 5,2 poena i 2,5 skokova po meču.

– Reč je o mladom i veoma talentovanom igraču koji će nam i te kako koristiti u smanjenoj rotaciji na spoljnim pozicijama. Lipovij je polivalentan igrač kojin uspešno može da pokriva sve tri spoljne pozicije. Činjenica da je reprezentativac Ukrajine još jedan dokaz njegovog kvaliteta, a Crvenu zvezdu je izabrao jer smatra da je to prava sredina za njega u kojoj može još više da napreduje – istakao je Davor Ristović direktor Crvene zvezde Telekom.