KK Radnički: Časnije i poštenije će biti da kažemo da ne možemo da se takmičimo u ABA ligi

Čelnici kragujevačkog Radničkog će za vikend doneti odluku o eventualnom odustajanju od učešća u regionalnoj ABA ligi u predstojećoj sezoni.

Kragujevčani ističu da će u ponedeljak saopštiti da li mogu da ispune sve uslove koji ga očekuju u novoj sezoni.

Iz Radničkog naglašavaju da nemaju podršku grada Kragujevca, već samo sponzora na čelu s FIAT-om, te da će eventualnim odustanjanjem od učešća u novoj sezoni omogućiti nekoj drugoj ekipi iz Srbije da se pripremi i nastupi u regionalnom takmičenju.

– Oko kluba je stvoren takav ambijent da ne vidimo način kako da pozitivno odgovorimo svih uslovima za profesionalno takmičenje. Iako potraživanja Radničkog nadmašuju rashode, u situaciji smo da je i samo egzistiranje u Kragujevcu dovedeno u pitanje – navodi se u saopštnju Radničkog.

Iz Radničkog ističu da nemaju podršku grada Kragujevca te da novoj skupštinskoj većini sport neće biti u fokusu, posebno ne košarkaški klub.

Časnije i poštenije će biti da kažemo da ne možemo da se takmičimo, nego da stvaramo nove obaveze bez pokrića, što kao odgovoran klub nećemo da činimo. I pored ispunjenih obaveza prema ABA ligi, ukoliko ne možemo da igramo u drugačijim okolnostima, odustanjanjem od učešća u novoj sezoni omogućićemo nekoj drugoj ekipi iz Srbije da se pripremi i nastupi u ovom regionalnom takmičenju. Biće to korektan potez i prema samoj ligi koja je ovih pet sezona pokazivala maksimalno poštovanje i za klub i za grad – dodaje se u saopštenju.

Kragujevčani su istakli da će u ponedeljak saopštiti konačno odluku o sudbini ekipe u ABA ligi.

– Ako je ovo kraj takmičenja u regionu, biće nam žao zbog rejtinga koji smo stvorili u ABA ligi, grada od 200 hiljada stanovnika koji zaslužuje vrhunski sport, publike koja je ocenjena najvišim ocenama, a podržavala je klub sve ovo vreme, ali Radnički neće biti ni prvi ni poslednji klub koji je doživeo takvu sudbinu u proteklih pet godina. Trenutno, Radnički uživa podršku isključivo sponzora koje predvodi FIAT sa potvrđenim interesom da se nastavi partnerstvo. To, ipak, nije dovoljno ni za normalno poslovanje, niti za takmičenje – saopštio je KK Radnički.

Radnički je prošle sezone bio tek 11. u ABA ligi sa učinkom 10:16, a sezonu pre toga je kao trećeplasirani igrao na Fajnal-foru.