KK Radnički: Nemojte da dozvolite da Srbija izgubi ono što je naš klub na terenu ostvario za državu

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca upozorio je da bi Srbija mogla da ostane bez jednog mesta u ABA ligi ako klub uskoro ne plati kotizaciju za učešće.

– Verujemo da ovu zemlju vode ljudi koji imaju svest o tome šta je strateški važno. Uz puno razumevanje teške situacije u kojoj se nalazi čitava Srbija, mislimo da je važno da zadržimo mesto koje smo za Srbiju obezbedili na terenu. Apelujemo na sve ljude dobre volje i dobrih namera da razmisle o interesu srpske košarke i da ne dozvolimo da Srbija izgubi ono što je Radnički na terenu ostvario za našu državu – navodio se u saopštenju Kragujevčana.

Radnički moli sve one koji mogu da pomognu da se uključe u rešavanje statusa kluba, kako bi se zajednički odbranili interesi Srbije i srpske košarke.

– Uz sve to, igranjem Jadranske lige omogućili smo da se razviju i naši reprezentativci – Birčević, Jović i Kalinić su do reprezentativnog dresa i Mundobasketa došli braneći boje Radničkog. Čak ni Partizan i Crvena zvezda, koji uživaju ogromnu pomoć i podršku, nisu iznedrili tri reprezentativca. Treba li podsećati da je Radnički, iako debitant, predstavljao Srbiju u Evrokupu i u 16 utakmica ostvario zapažen učinak, kako kao ekipa, tako i pojedinačno – poručili su iz Kragujevca.