KK Radnički: Saradnja sa Kalinićem je iznuđena, jači klubovi ‘čerupaju’ slabije

Košarkaški klub Radnički razočaran je načinom na koji je ostao bez Nikole Kalinića, istakavši da je razlaz s njim "grubo iznuđen".

Reprezentativac Srbije je prešao u Crvenu zvezdu Telekom s kojom će potpisati trogodišnji ugovor.

Kragujevčani ističu da je Kalinić napustio Radnički posle samo jedne sezone, iako je imao trogodišnji ugovor, a da će karijeru nastaviti u klubu koji je prethodne sezone vršio pritisak na njega direktno utičući na kvalitet njegovih partija.

Saopštenje KK Radnički prenosimo u celosti i bez izmena:

„Košarkaški klub Radnički iznuđeno je završio saradnju sa Nikolom Kalinićem koja je potrajala godinu dana, umesto ugovorene tri.

Svoju punu afirmaciju doživeo je upravo u protekloj sezoni, braćeni boje Radničkog, u koji je doveden odlukom šefa struke Miroslava Mute Nikolića, što je prethodilo pozivu u nacionalnu selekciju. Za trećinu ugovorenog perioda isplaćen je do poslednjeg ugovorenog dinara, stoga je bilo očekivano da nakon angažmana u reprezentaciji sledi povratak u Kragujevac. Međutim, tim koji je tokom sezone vršio pritisak na ovog igrača, direktno utičući na njegove partije koje su u nekim mečevima bili ispod realnog kvaliteta, biće sledeća Kalinićeva adresa.

Iznenađeni smo grubim razlazom sa reprezentativcem. Ovo je, ispostavlja se, epilog čudnih odluka koje su u međuvremenu donosile registraciona komisija KSS, odnosno činovnik te institucije, kao i nacionalni Olimpijski komitet.

Poražavajuće je za srpski sport u celini da se naš Radnički, kao ekonomski slabiji klub, nanovo “čerupa” između sezona, a tokom takmičenja slabi kad god je u prilici da se uključi u samu završnicu bilo kojeg takmičenja.

Koje interesne grupe ovo čine srpskoj košarci, zašto i do kada će, bez ikakvih posledica i odgovornosti – odgovor je koji očekujemo iz sfera iznad glava nas običnih smrtnika”.